*Nettavisen* Nyheter.

Kirov-stjerne i Svanesjøen

Premiere torsdag 14.mai Foto: Erik Berg

Det er ikke alle klassiske balletters mor, men det er heller ikke langt i fra. Torsdag 14. mai er det premiere på Svanesjøen i Operaen.

BJØRVIKA: Til tonene av Peter Tsjaikovskijs vidunderlige musikk framført av Operaorkestret vil Svansjøen for første gang utfolde seg på Hovedscenen i Operaen. Helt siden urpremieren ved Bolsjoiteatret i 1877 har denne balletten fascinert mennesker over hele verden og nye generasjoner står klare til å ta den innover seg.

Krevende roller

I hovedrollen i sesongpremieren danser en av de største stjernene fra Kirov-balletten i St. Petersburg, Anastasia Kolegova, de store rollene som svaneprinsessen Odette og den onde trollmannsdatteren Odile.

Dette er en av de mest krevende roller en ballettdanser kan ha, og Kolegova kommer fra nettopp fra denne rollen i en oppsetning ved Kirov.

Hun danser i dobbeltrollen ved sesongpremieren, og 20. og 28. mai, og 3. og 11. juni.

Sterk rolleliste

Andre som Odette/Odile blir Daria Klimentova 15. mai og Jurgita Dronina 21. mai, 2., 6. og 8. juni.

I rollen som prins Siegfrid blir Richard Suttie 14., 20. og 28, mai og 3. og 11. juni. Han alternerer i rollen med Jan Erik Wikström og Dirk Weyershausen.

Koreografien er ved Anna-Marie Holmes etter Marius Petipa, Lev Ivanov og Konstantin Sergejev. Scenografi og kostymer er ved Paul Andrews og Eri Klas er musikalsk leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.