*Nettavisen* Nyheter.

Kjærlighet på Frogner plass

Musiker og fjerde generasjon Frogner-beboer Julius Winger er ikke redd for å være pompøs.

Frogner: Jeg liker store og dramatiske sanger, sier Winger til Lokalavisen. Denne uken slapp han albumet "Kjærlighet og andre misforståelser". Plata består av ti egenkomponerte låter, samt en versjon av den populære visen "Hovedøen".

Eiendomsspekulanter

Vi sitter i kafeen på Frogner plass, der Julius for 30 år siden hentet fiskehoder til katten sin da han var en liten gutt. Han bodde rett rundt hjørnet i 30 år.

Og hadde det ikke vært for at eiendomsspekulanter hadde kjøpt opp gården jeg bodde i, på hjørnet av Frognerveien og Thomas Heftyes gate, så hadde jeg bodd her ennå, sier musiker og låtskriver Julius Winger da han møter Lokalavisen rett etter plateslepp.

Bysbarn

Nå er jeg derimot flyttet til det ene andre stedet i Oslo jeg kunne bo på: Rodeløkka. Jeg våkner til fuglekvitter hver morgen. Men det er klart blir huset på hjørnet av plassen her til salgs noen gang, da flytter jeg sporenstreks tilbake, sier han og peker mot Kirkeveien.

Hans siste plate er sterkt påvirket nettopp av gatene han har ruslet i som barn, Frognerparken og Bygdøy.

I tillegg synger jeg om Rodeløkka. Jeg liker meg som sagt der også. Men det er jo Frogner som er hjemme. Jeg måtte vel bli 30 før jeg flyttet hjemmefra, sier han.

Han har hatt møter med presen hele dagene. Etter å ha spilt låter på Frokost-tv i NRK, og vært gjest i P1, sitter han pent og venter på Lokalavisen.

Musikk er det jeg kan. Låtene på dette albumet er fine låter som passer sammen tematisk.. Låter jeg er glad i.

Sanglerke

HJemme på Rodeløkka er det ikke bare Julius som synger. Datteren min Thelma på syv synger som en liten lerke. På plata derimot er det eldre jenter som bidrar. Skuespillerne Pia Tjelta og Andrea Bræin Hovig korer på Sangen om Anna.

Pia og Andrea er venninner av meg, og de kan synge. Ellers er det jo alltid gøy å ha med kjente folk, jeg legger ikke skjul på det, sier Winger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.