*Nettavisen* Nyheter.

Kjært barn har mange navn...

Edith Myhre Andersen synes det er flott å være eldre, og ser ingen grunn til at Oppsal eldresenter skal bytte navn.

Skal Oppsal eldresenter bytte navn til treffsenter eller hyggesenter? Svaret får du ikke før til høsten.

Oppsal: Da Østensjø bydelsutvalg mandag 22. juni skulle ta stilling til navnebytte av Oppsal eldresenter, endte de opp med å utsette saken til over sommerferien.

Uenige

Brukerrådets forslag var å endre navn til Oppsal hyggesenter 60+, mens bydelsdirektøren mente Oppsal treffsenter 60+ var bedre.

Manglerud eldresenter byttet nylig navn til Manglerud gård treffsenter 60+, og bydelsdirektøren ser helst at det er en enhetlig stil over tilbud til samme befolkningsgruppe.

Vil ha yngre brukere

Grunnen til at flere eldresentre nå ønsker å bytte navn, er et håp om at navn som hyggesenter og treffsenter skal få flere yngre pensjonister til å benytte seg av tilbudene.

Påhenget 60+ kommer av et ønske fra bydelsdirektøren om å vise hvem tilbudet er for, samt skille treffstedene for eldre fra treffstedene for andre målgrupper i bydelen.

Protesterte

I åpen halvtime grep Edith Myhre Andersen ordet, og undret seg over hvorfor Oppsal eldresenter skulle bytte navn i det hele tatt.

- Vi er mange som protesterer, og det at et navnebytte skal tiltrekke flere yngre pensjonister tror jeg ikke noe på. Det er fantastisk å være eldre, sa Andersen.

Hennes innlegg var trolig det som førte til at BU ble usikre, og til slutt altså bestemte seg for å utsette saken i påvente av flere opplysninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.