*Nettavisen* Nyheter.

Kjartansson herjet med Aalesund

Vidar Örn Kjartansson vartet opp med to mål og en målgivende da Vålerenga slo Aalesund 3-0 på eget gress mandag.

ULLEVAAL: 8554 tilskuere fikk se islendingens effektive oppvisning før pause i finværet på Ullevaal stadion.

Se mål og høydepunkter fra kampen i vinduet øverst.

Video: Kjetil Rekdal: - Vi skal ikke selge noen

Les også: Se Vålerenga 2 mot Mo direkte

Etter 12 serierunder er det blitt 13 mål på Kjartansson. Han troner alene helt øverst på toppscorerlisten i eliteserien.

I tillegg er det blitt seks mål i cupen på 24-åringen, og det spørs hvor lenge Oslo-klubben får beholde sin måljeger. Ifølge TV 2 var det åtte til ti agenter til stede på Ullevaal.

– Haugesund var best de første ti minuttene, men så scoret vi tre mål, og da var det gjort. Det ser så enkelt ut når jeg scorer, og jeg håper at jeg kan fortsette slik, sa Kjartansson til TV 2.

Les også: Vålerenga vant enkelt mot Lyn

Video: Klare for «the shit» i norsk fotball

Første sjanse

Aalesund ligger på nedre del av tabellen og kom til Oslo for å rette opp noe av inntrykket etter en svak start på sesongen. I starten så gjestene ut til å mene alvor. Sunnmørslaget var klart best de første 17 minuttene.

Men i motsetning til Vålerenga har de ingen sterk spiss i stallen sin lenger. 18 minutter var gått da Nicolai Høgh slo en langpasning som AaFKs midtstopper Oddbjørn Lie feilberegnet. Kjartansson stakk av med ballen, og alene med keeper er han svært giftig. 1-0 satt enkelt.

32 minutter var spilt da samme mann la på til 2-0. Denne gangen var Christian Grindheim servitør, og Kjartansson scoret med hodet.

Nest sist

Fem minutter før pause ble det 3-0 på hjemmelagets tredje sjanse. Det kom etter kampens flotteste angrep. Venstreback Ruben Kristiansen fant hodet til Vidar Örn Kjartansson, og han headet ned til Daniel Fredheim Holm som banket ballen i nettaket.

Vålerenga står med fire seirer, to uavgjorte og en målforskjell på 15-4 på sine seks hjemmekamper denne sesongen.

2. omgang ble et lite antiklimaks. Vålerenga står akkurat nå fram som et topplag. Etter pause kunne laget kontrollere inn. Aalesund hadde minst like mange muligheter som VIF, men må bruke sommerferien godt om de skal klatre opp fra bunnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.