Kjartansson reddet Vålerenga

Vidar Örn Kjartansson scoret sitt niende og tiende mål for sesongen for Vålerenga i 2-2-kampen mot Start fredag.

Vidar Örn Kjartansson scoret sitt niende og tiende mål for sesongen for Vålerenga i 2-2-kampen mot Start fredag.

Vålerenga var mest heldig da de klarte 2-2 borte mot Start i 16. mai-kampen fredag. Vidar Örn Kjartansson sikret ett poeng for gjestene.

KRISTIANSAND: Vålerenga kan takke lagets toppscorer Kjartansson for at det ikke ble tap i Kristiansand. Islendingen gjorde begge VIFs mål.

Les også: Se Vålerenga 2 mot Skeid direkte søndag klokken 18

– Vi må hindre at Kjartansson får rom inne i boksen, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde før kampen.

Likevel var det nettopp den effektive Kjartansson som ga Vålerenga ledelsen. Det var bare gått ett kvarter før han fikk rom inne i boksen, og han slo til på direkten etter overlegg. Det var hans niende fulltreffer på like mange kamper.

Les også: Nå skal Rekdal på Lyn-kamp

Slet med uttelling

Start skapte mange sjanser, men i likhet med tidligere kamper denne sesongen fikk ikke sørlendingene særlig uttelling på sjansene i første omgang. Etter sidebytte slo imidlertid veteranen Espen Hoff til. Han styrte ballen inn over Vålerenga-målvakt Michael Langer med hodet fra skrått hold etter en drøy times spill.

Etter 79 minutter var det Zlatko Tripic tur til å finne nettmaskene. Hans skudd med utsiden av høyrefoten fintet ut Langer. Start hadde snudd kampen, og det så ut til å gå mot hjemmeseier. Men etter 89 minutter ble Morten Berre hindret inne i feltet i en duell med Glenn Andersen.

Se Kjartansson straffe i vinduet under

Straffetvil

Dommeren pekte på straffemerket til ville protester fra Start-spillerne. Kjartansson var nådeløs fra straffemerket, og hans tiende scoring var et faktum.

– Spillerne gjorde en kjempekamp. Vi lå under og snudde kampen, men så fikk vi en straffe imot. Hvis det er tvil så skal ikke dommeren blåse, mente Mjelde om straffesituasjonen overfor CMore.

– Jeg skal ikke si noe om det er straffe eller ikke, jeg må først få se det på video, Det er så mange dueller inne i feltet hele tiden, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal diplomatisk.

Vålerenga-treneren måtte innrømme at han var heldig som fikk med seg ett poeng etter at laget hans mistet roen og initiativet etter sidebytte.

– Vi fikk med ett poeng. Start er gode, men vi var gode i 1. omgang. Vi mistet derimot roen i 2. omgang og det må bli bedre på. Jeg er fornøyd med ett poeng, sa Rekdal. (©NTB)

Les også: Vålerengas Diego Calvo i Costa Ricas VM-tropp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.