RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelsås-band kan vinne millionstipend

Kjelsås-gutta Truls Heggero og Yngve Hilmo i bandet Lukestar kjemper om én million kroner fra Statoil under årets by:Larm. Og i april er de klare for tidenes første WiMP Bootleg.

KJELSÅS: Lukestar kjemper mot ni av landets mest lovende band. Millionstipendet skal deles ut under bransjefestivalen by:Larm 19. februar.

– Statoil har lange tradisjoner med å støtte landets største talenter gjennom vårt program Morgendagens helter. Dette er fjerde året vi samarbeider med by:Larm, en musikkfestival som er i en særstilling når det gjelder å identifisere og fremme morgendagens helter innen populærmusikk. Vi ønsker alle de nominerte lykke til, sier Marius Rosenberg Amundsen i Statoil, i en pressemelding.
 

Foran internasjonalt gjennombrudd

Lukestar ga i 2008 ut sitt kritikerroste andrealbum «Lake Toba», og er nå klare med oppfølgeren. Singelen «Flying Canoes» er a-listet på NRK P3, og det er allerede kjent at de skal spille på Øya-festivalen i august.

Lukestar er nominert til Statoil-stipendet sammen med Harrys Gym, Ulver, Ost & Kjex, Kvelertak, Montée, 120 Days, Jenny Hval, Turns og I Was A King. Fellesnevner er at gruppene som er nominert allerede har opplevd stor suksess i Norge. Samtidig står de foran potensielle, internasjonale gjennombrudd.

I fjor var det Ingrid Olava som vant Statoil-stipendet, som er det største av sitt slag i Norge.

OPPLÆRING: Ingrid Olava har fått dilla på de amerikanske shuffleboardene på utestedet Tilt, som kjær
Ingrid Olava vant Statoil-stipendet i fjor. (Foto: Promo)


Lukestar først ut i WiMP
Bootleg

Platekompaniet og Aspiros musikktjeneste WiMP ble lansert under by:Larm i fjor, og har fokus på norsk musikk. Nå er det klart for WiMP BOOTLEG, som gir WiMP-abonnentene eksklusiv tilgang til unike liveopptak, og først ut er Lukestar.

- Vi ser at mulighetene i fremtidens streamingtjeneste er enorme, og det er skikkelig moro å sette i gang et prosjekt som Bootleg, sier Sveinung Rindal i WiMP.

- En liveopplevelse kan være noe helt unikt, hvor selv en utilsiktet gitartone kan gi gåsehud av den gode sorten. Dette ønsker WiMP å formidle til et større publikum.

Lukestar sin konsert på Rockefeller 8. april i år blir i så måte en historisk begivenhet, og et empel på hvordan artister og streamingmedier kan få et tettere samarbeid i fremtiden.

- Lukestar er det perfekte bandet å sette i gang med. Med både Spellemann og internasjonalt skryt i bagasjen og ny singel på P3s A-liste har de et glimrende utgangspunkt for sitt kommende tredjealbum. Vi er sikre på at konserten blir litt av en begivenhet, enten man er til stede på Rockefeller eller nyter den i WiMP i etterkant, forteller Sveinung Rindal i Wimp.

De fire guttene i Lukestar er tydelig fornøyde over å være i vinden om dagen og ser frem til å være prøvekaniner for et nytt konsept.

- Bare vi ikke setter kroken på døren på døren for spillestedene nå som folk bare kan sitte i stua si og høre på konserter, ler Truls Heggero i Lukestar.

Selve liveopptaket fra WiMP Bootleg lanseres i WiMP to uker etter konserten, fredag 22. april.

(En bootleg er en uoffisiell musikkutgivelse som ikke nødvendigvis er ment for offentligheten eller godkjent av artist – selv om det selvfølgelig finnes unntak.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere