RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelsås ble kretsmestere


Bak fra venstre: Jørgen Fjellheim, Tobias Grimsgaard, Henrik Solberg, Harald Eika Frey, Isak Diesen og trener Ståle Frey. Foran fra venstre: Mikkel Opsann, Mangis Vitenas, August Nickolai Volckmar, Mats Selboe, Mattis De Jong og Trym Jalling. Jimmy Nguyen og Stanley Walderon var ikke til stede da bildet ble tatt.
Bak fra venstre: Jørgen Fjellheim, Tobias Grimsgaard, Henrik Solberg, Harald Eika Frey, Isak Diesen og trener Ståle Frey. Foran fra venstre: Mikkel Opsann, Mangis Vitenas, August Nickolai Volckmar, Mats Selboe, Mattis De Jong og Trym Jalling. Jimmy Nguyen og Stanley Walderon var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Alle foto: Anders Halvorsen
G14-laget til Kjelsås Basket serverte en sluttspurt av de sjeldne i KM-finalen mot Sandvika.

TÅSEN: Etter halvspilt finale i Råholthallen på Eidsvold, lå Kjelsås under med hele tolv poeng.
Men de regjerende mesterne våknet i tide.

Kjelsås fikk orden på forsvaret i de to siste omgangene – og da var det aldri noen tvil om hvilket lag som var best. Den talentfulle gjengen kunne til slutt heve KM-trofeet for andre året på rad, etter å ha knust Sandvika 35–23.

– Det var så deilig at vi klarte det. Absolutt alle på laget spilte bra mot slutten av kampen, sier August Nickolai Volckmar fra Tåsen.

Del på Facebook

Tok revansj

14-åringen satte 14 poeng i finalen mot erkerivalen fra Bærum.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg har ikke spilt så bra mot Sandvika tidligere, men jeg hadde forberedt meg litt ekstra godt før finalen. De var gøy å få det til da det gjaldt som mest, forteller August Nickolai til Nordre Aker Budstikke.

Kjelsås tapte finalen mot Sandvika i Rykkinn Cup for noen måneder siden, men i KM-finalen slo de tilbake.

– Å tape en finale er kjipt, og vi nektet å gjøre det igjen. Det så lenge stygt ut i KM også, men så fikk vi justert oss både defensivt og offensivt, sier Engebråten-gutten Henrik Solberg.

14-åringen satte åtte poeng i finalen.

Stolt trener

G14-laget til Kjelsås, som har holdt sammen i fire år, vant serien på bedre poengforskjell enn Sandvika. I sluttspillet startet de med å slå Høybråten, før de utklasset erkerivalen med tolv poeng i finalen.

Isak Grov Diesen forteller om suksessoppskriften:

– Vi har en utrolig bra lagmoral, alle på laget støtter hverandre hele veien. I tillegg er vi samspilte. Vi har kun to tap på fire år, sier 14-åringen.

Trener Ståle Freyhar har fulgt laget siden oppstarten i 2007. Den profilerte treneren likte det han så i finalen på Eidsvold.

– Gutta jobbet kollektivt og skapte gode sjanser for hverandre. De viste veldig god basketforståelse, noe vi også jobbet mye med. Etter seieren var jeg kry. De spilte en kjempekamp, smiler Frey.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere