RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelsås-speidere ble norgesmestre


Fra venstre Martine Firing, Martin Dons og Ida Jakobsen er stolte vinnere av Roverfemkamp 2009. Her med vandretrofeet Pagos Sverd i hånden. Foto: Anders Myhr Nielsen
Fra venstre Martine Firing, Martin Dons og Ida Jakobsen er stolte vinnere av Roverfemkamp 2009. Her med vandretrofeet Pagos Sverd i hånden. Foto: Anders Myhr Nielsen
Denne helgen konkurrerte speiderungdom fra hele landet om å bli Norges beste speiderpatrulje. Martin Dons og Ida Jakobsen fra Kjelsås var på vinnerlaget.

KJELSÅS: Etter hard kamp om seieren i fjorårets konkurranse, var speiderne fra Kjelsås fast bestemt på å vinne i år.

- Vi hadde forberedt oss godt, og var enige om at målet var å vinne. Vi kalte oss ”Verdens beste lag i hele verden og omegn” for å legge litt press på oss selv. Folk forventa at vi skulle vinne, og da måtte vi bare det, sier vinnerne av Roverfemkamp 2009.

Rovere er speidere over 16 år, og Roverfemkamp er ungdommenes årlige norgesmesterskap. Roverfemkamp er ikke helt ulik andre femkamper.

Lagene konkurrerer i en rekke tøffe oppgaver, både praktisk ute i terrenget, og teoretiske oppgaver på konkurranseområdet.

De deles inn i tremannslag og konkurrerer i blant annet naturkjennskap, orientering, nattorientering og hinderløype.

- Hodelykta mi var ødelagt, så jeg måtte gjennomføre nattorientering uten lys. Jeg er veldig glad for at jeg er vant med både skog og orienteringsløp, sier Martine Firing og legger til at de kom på fjerdeplass i grenen nattorientering til tross for manglende lys.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere