*Nettavisen* Nyheter.

Kjelsås tok seg til Bringserien på målforskjell

Kjelsås er klare for Bringserien denne sesongen og ser fram til å reise på turer som et lag. Foto: Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk

16-åringene til Kjelsås Håndball var i den syvende himmel da de i helgen tok seg til Bringserien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kaja Ronglan lar her Vilde Kittelsen Paalgard få en kald dusj etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kaja Ronglan bidro sterkt da hun i helgen scoret 13 mål på to kamper.

Klikk på bildet for å forstørre.

Charlotte Amalie Leinebø scoret til sammen ni mål lørdag.

KJELSÅS: – Det er kjempedeilig, jublet Charlotte Amalie Leinebø (16).

16-åringen ble lagets toppscorer med syv mål da de startet helgen på best mulig måte med å slå Gresvik 28-21 lørdag formiddag. Gresvik slo senere Fjellhammer med fem mål og for Kjelsås betydde det at de kunne tape med ni mål for å ikke gå videre.

Og det ble spenning da de lå under med fem mål til pause mot Fjellhammer og tapte 18-21 og siden alle tre lagene havnet på to poeng hver så var det målforskjell som sendte Kjelsås og Gresvik videre.

– Det ble høy tempratur, men enda større glede ved å klare det. Jentene viste stor innsats og vinnervilje, sier trener Torstein Grande.

Reise rundt i Norge som lag

For Kjelsås har Bringserien vært et av lagets store mål og som ikke har blitt mindre viktig av at jentene har blitt fortalt om erfaringer fra spillere som har deltatt.

– Det virker veldig gøy, sier Charlotte Amalie.

– Hva blir det morsomste med Bringserien?

– Det morsomste er jo selvfølgelig å få spille enda mer håndball, og det blir jo enda morsommere når vi får reist sammen som et lag rundt i Norge, sier Charlotte Amalie, som stortrives med håndball om dagen.

– Jentene på laget er en utrolig herlig gjeng, så jeg er sikker på at det blir utrolig gøy å dra på slike helgeturer, sier ungjenta.

God vane med vannkrig

Etter seieren mot Gresvik hvor de la grunnlaget for å lykkes ble det feiret med en aldri så liten vannkrig med vannflaskene.

– Det er ikke sjeldent at både trenere og spillere blir dynket etter morsomme eller viktige seire. I tillegg har vi på laget ofte hatt vannkrig på cuper og liknende, så det har vel egentlig bare blitt en god vane. Det bidrar til en utrolig god stemning og ikke minst mye god latter, så det er en fin tradisjon å ha, smiler hun.

– Hvem blir våtest?

–Vilde er ofte den som starter vannkrigene, og spruter gjerne på flere omgangen. Dermed er det vel bare naturlig at Vilde alltid er den som blir våtest siden hele laget skal ta igjen på henne, sier Charlotte Amalie.

Lagvenninne Kaja Ronglan (16) er enig.

– Hun er alltid glad og tuller mye, og derfor er det også gøy å tulle med henne, sier Kaja til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Trives på samme lag

Fin breddesatsing

At ungjentene, som er en blanding av spillere fra Kjelsås og Korsvoll, klarte kvalifiseringen er en god prestasjon siden de også er et av få lag fra Oslo og omegn som ikke har hentet spillere utenfra. Det er klubben svært stolt av.

– Det sier at vi har en del talenter i klubben og det har vært en fin breddesatsing.

I tillegg har det vært lite frafall med spillere som har forlatt klubben.

– Det viser at vi har et godt miljø, nivå, spilletilbud og tilpasset oppmøte på trening, sier Grande.

LES OGSÅ: Korsvoll «okkuperte» et helt tog

Vil bli størst i Oslo

På få år har Kjelsås vokst til å bli 450 håndballspillere i klubben og har i dag 39 lag med i seriespill.

– Vi ble mer profesjonelle for tre-fire år siden. Vi ansatte en person som begynte med rekruttering, arrangerte håndballskole og sportslig opplegg for foreldretrenere for å gjøre de flinkere, sier sportslig leder, Anders Pettersen.

– Hvor store ønsker dere å bli?

– Målet er å være størst i Oslo.

Skal de bli størst blir det viktig å slå Oppsal som i dag er den klubben med flest håndballspillere. Pettersen har planen klar.

– Vi skal fortsette med det gode arbeidet vi har gjort til nå, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag