*Nettavisen* Nyheter.

Kjemp for barnehagen

Nestleder i bydelsutvalget på Frogner, Liv Undem (SV), råder foreldre med barn i barnehagekø til å sette press på kommunepolitikerne for å få barnehagen.

MAJORSTUEN: Egentlig er det ingen gode løsninger før vi får full barnehagedekning, sier Liv Undem, som er bekymret for politikere som nå stikker kjepper i hjulene for midlertidige barnehager. Blant annet er en barnehagebrakke på Friggfeltet foreslått og utredet, og det meste står klart til iverksetting, men nå er plutselig enkelte politikere i Rådhuset redd for skjulte agendaer eller tvilsomme hensikter.

Ikke ødelegg denne sjansen til å hjelpe foreldrene med barnehageplass, sier Undem.


Midlertidig løsning

Idrettskretsen har sagt ja til å gi plass til en midlertidig barnehage øverst på Friggfeltet. Av de 48 målene trenger brakkene bare tre. Undervisningsbygg, som har prosjekterer kommunale barnehager, har leid brakkene, og venter i hovedsak bare på å få sette dem ut.

Nå har vi fått signaler fra enkelte i Rådhuset om at det ikke er populært bruke grøntområder, og folk er redd for at det skal bli en permanent løsning. I dette tilfellet er det ingen fare for at det skal bli permanent. Vi skal låne de tre målene i to år, mens barnehagen i de gamle lokalene til Rikstrygdeverket på Skillebekk blir ferdigstilt, sier lokalpolitikeren. Undem er skuffet over at det ikke er satt nok press på barnehageutbyggingen i denne kommunen, og mener noen av ressursene som brukes på prosjektering av Holmenkollen, Olympiske leker og lignende arrangement ville vi hatt full barnehagedekning i dag.


En tredjedel

Bydel Frogner er i følge Undem den bydelen i Oslo med flest barn i barnehagekø. Den midlertidige barnehagen hun ønsker seg på Friggfeltet ville hatt en betydelig påvirkning for foreldre i området.

Det er prosjektert en seksavdelingsbarnehage på Friggfeltet. Noe som vil si at det vil bli plass til 108 barn. Det tilsvarer rundt en tredjedel av dem som står på venteliste i bydelen, sier Undem. Målet er at barnehagen skal være i drift fra påske, men nå er Undem usikker siden situasjonen plutselig er snudd.

Vi trodde alt var i orden, men plutselig stoppet det opp. Administrasjonen forteller at saksbehandlingen går tregt, og enkelte motarbeider prosjektet. Nå må vi ikke la dette strande, og jeg oppfordrer alle foreldre med barn i barnehagekø til å organisere seg. På den måten kan de legge press både på bydelen og kommunen, sier Undem. Saken kommer opp på bydelsutvalgsmøtet, i Sommerrogata 1 onsdag 31. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.