Kjempegave til Oslos nye studentsamskipnad

Tora Aasland og Fabian Stang var begge til stede under markeringen.

Tora Aasland og Fabian Stang var begge til stede under markeringen. Foto: FOTO: SIO

60.000 studenter fordelt på 23 utdanningsinstitusjoner er nå samlet under én paraply.

Rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen, overrekker gave på vegne av alle SiOs medlemsinstitusjoner til styreleder Fredrik Øren Refsnes. Foto: FOTO: SIO

Styreleder Fredrik Øren Refsnes og adm.dir. Lisbeth Dyrberg i SiO. Foto: Foto: SIO

OSLO RÅDHUS: Fredag 21. januar ble sammenslåingen mellom Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) og Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) markert i Oslo Rådhus med statsråd og ordfører til stede. Under åpningstalen overrasket forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland med å overrekke en gave til SiO fra Kunnskapsdepartementet på 300.000 kroner.

Glede for studentene

– Dette er en veldig hyggelig gave som kommer godt med i fusjonsarbeidet, til nytte og glede for studentene, sier hovedstyreleder i SiO, Fredrik Øren Refsnes, i en pressemelding.

SiO og OAS ble til én organisasjon 1. januar 2011. Initiativet til sammenslåingen kom fra studentene, og hovedformålet er et samlet, likt og best mulig velferdstilbud til studentene i Oslo og Akershus.

Nye studentboliger

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) representerer nær 60.000 studenter fordelt på 23 høyere utdanningsinstitusjoner.

14. januar kunne den nye samskipnaden feire da 164 nye studenthybler sto ferdig i byggetrinn to av Vestgrensa studentby på Ullevål. Da lovte statsråden SiO 35 millioner kroner til ytterliger studentboligbygging i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag