RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempekontroll av utesteder


Illustrasjonsfoto: Sven Chr. Stenvaag
Illustrasjonsfoto: Sven Chr. Stenvaag
Fram til neste sommer skal alle utesteder i Oslo kontrolleres. 4500 personer og nærmere 1100 skjenkebevillinger skal under lupen.

OSLO: Fram til neste sommer skal hver restaurant, pub og bar og deres eiere under lupen hos Næringsetaten. Nå skal nemlig samtlige skjenkebevillinger i byen fornyes, og arbeidet skal være ferdig før 30. juni 2008.
12. oktober gikk fristen ut for å søke om fornyelse av salgs- eller skjenkebevilling for alle som driver i utelivsbransjen i Oslo, og arbeidet med å sjekke stedene er allerede i gang. Kriminelle som eier utesteder via stråmenn burde skjelve i buksene, for Næringsetaten kommer til å arbeide tett sammen med skattemyndighetene og politiet.
Næringsetaten har sendt over navn på 1100 steder med skjenkebevilling, og så vil vi gå gjennom stedene i forhold til våre erfaringer. Er det steder vi har dårlige erfaringer med, vil vi videreformidle det. Forhåpentligvis får det da konsekvenser, sier Bjørn Vandvik i Utlendings- og forvaltningsseksjonen hos Oslo-politiet.
Har vi for eksempel gjengangere når det gjelder ordensproblemer eller overskjenking, vil det bli rapportert til Næringsetaten, og dermed vil de være i bedre stand til å vurdere om utestedet skal få fornyet bevilling, påpeker han.
De fleste av Oslos utesteder ligger innenfor Grønland, Sentrum og Majorstua politistasjons områder, og disse politistasjonene vil være mest involvert.
Utlendings- og forvaltningsseksjonen hos Oslo-politiet skal også sjekke vandelen til 4500 personer tilknyttet utelivsbransjen. Leder Bjørn Vandvik har en enorm oppgave foran seg.
Dette er noe vi kommer til å prioritere, sier Vandvik, som er fullstendig klar over at arbeidmengden blir enorm.
Dette er viktig for Oslo, for utestedene påvirker byens liv i meget stor grad, sier han til Østkantavisa.
Ikke bare politiet kommer til å være involvert i arbeidet. Kontrollen av utestedene kommer til å skje gjennom et utstrakt samarbeid mellom kommunale etater og instanser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere