*Nettavisen* Nyheter.

Kjemper for Alna

Det er ikke ofte at det er stappfult på bydelsutvalgsmøter, men på Alnas BU-møte i forrige uke var det ikke en ledig sitteplass å oppdrive. Det var dessverre en trist oppgave de fremmøtte skulle overvære: mer en fire millioner kroner må kuttes, og det var mange som hadde en mening om hvor man ikke burde kutte.
Et engasjert publikum er utrolig viktig for den politiske prosessen, og det er derfor meget positivt at Alnas beboer har en genuin interesse for hva som skjer i bydelen. Innspill til å veilede både politisk og administrativ ledelse kan føre til at kuttene blir gjort der det gjør minst vondt for lokalbefolkningen.
Men uansett må det kuttes, og det er alltid noen som kommer til å bli rammet. Når politikerne fokuserer på at den sentrale bevilgningen fra kommunen er for snever, har de et godt poeng, men man må forholde seg til nåtiden og la hypotetiske situasjoner med en rød regjering i Rådhuset vente til valgkampen. Merforbruket må nullstilles for at Bydel Alna skal komme til hektene igjen økonomisk.
Med det sagt, så har venstre-vingen av bydelspolitikerne et godt argument når de ber om mer midler til et økende ansvarsområde. Flere Oslo-bydeler sliter med økonomien, og mye skyldes at bydelene blir pålagt flere oppgaver uten at budsjettet øker i samme grad. Dette kan selvfølgelig ikke pågå lenge før bydelstiltakene kommer til å kollapse fullstendig.
Politikere og beboere må holde sammen for å jobbe mot en langsiktig forandring som kan gjeninnføre omfattende tilbud i bydelen som ligger på samme linje som behovene. Det er et derfor et lite lysglimt i en ellers dyster situasjon at alle parter viser det pågangsmotet som må til for at Alna skal komme seg igjennom denne økonomiske slumpen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag