RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for brosten


Liv Brita Malnes.
Liv Brita Malnes.
Liv Brita Malnes fra Briskeby mener kampen om brosten i Oslos eldste trikketrasé ikke er tapt.

BRISKEBY: For knappe tre uker siden var Malnes i møte med byrådsleder Erling Lae (H) for å kjempe for at briskebytraséen, som for bare to måneder siden ble asfaltert i forbindelse med oppgradering av trikkeskinnene til majorstutrikken, igjen blir tilbakeført til brostens-gate.

Kulturskatt

- Brostensgulvet i Briskebytraséen er en nasjonal kulturskatt som ikke kan verdettes i kroner og ører! Forskning viser at brosten er langsiktig og bærekraftig investering, sier hun til Lokalavisen Frogner.

- Vi har tillit til at byens politiske myndigheter nå griper inn og rydder opp i denne skandalen, og ber byrådet statuere eksempel og skaper presidens, slik at vi hindrer lignende kostnadskrevende og pinlige saker i fremtiden! Det er ingen skam å snu, oppfordrer Malnes som har fulgt utviklingen i Holtegaten i åresvis.

- 115 års byhistorie kan ikke forsvinne ved noen billass med asfalt!

- Vi etterlyser en plan for bevaring og reetablering av historiske gateløp, og mener at det må iverksettes en plan for registrering av gate- og fortausdekker av historisk verdi, og en plan for istandsettelse og restaurering av dekker i utvalgte gater. Vi oppfordrer Byrådet til å trekke lærdom av dette feilskjæret slik at fremtidig gateopparbeidelse og vedlikehold skjer med respekt for historiske verdier.

Til etteretning

Byrådsleder Erling Lae oppplyser til Lokaavisen Frogner at han tar klagen til etteretning.

- Den er nå videresendt til Fylkesmannen. Det er i grunnen det eneste jeg kan si om det, sier han på telefon fra Vilnius.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere