RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for byens trær


Kari Slåttsveen og Martin foran de trærne som er igjen.
Kari Slåttsveen og Martin foran de trærne som er igjen.
Vil du har trær for du dra til marka, uttalte gårdeieren før han hugget ned tre av i alt fem trær i Wilhelmsens gate. Naboer fortviler.

WILHELMSGATE: Dette var en grønn lunge, en oase i et ellers travelt bybilde, sier beboerne tvers over veien for Wilhelms gate 1 og 3.

Beboerne i Laura Gundersens vei 6 var forrige uke vitner til at flere busker og trær ble felt. Uken før felte eieren av Wilhelmsgate 3 to svære kastanjetrær.

Opprørt

Jeg er mildt sagt sjokkert, sier Kari Slåttsveen da Lokalavisen treffer henne ved det som for kort tid siden var friske levedyktige trær.

Jeg er helt opprørt. Oslo skryter av å være en grønn by, også feller vi de få trærne vi har. Vi tillater oss å hugge ned svære friske trær, sier Kari Slåttsveen, som inntil nylig hadde utsikt mot trærne.

Hun tok selv kontakt med eier av gården i Wilhelmsgate 1 og fikk beskjed om at ønsket hun å se trær kunne hun dra til marka.

Trefritt

Vi som bor i byen vil også ha trær rundt oss. Jeg opplever dette som en prosess. Først tok de to trær ifjor, nå forsvant tre i dag. Snart forsvinner vel de siste og det blir helt trefritt her, sier hun til Lokalavisen.

Demokrati

Eieren av gården i Wilhelmsensgate Anders Stenberg forteller til Lokalavisen at han har felt træren, etter et innstendig ønske fra beboere i Wilhelmsgate 1 og 3.

Beboerne ønsket luft og lys på balkonger og inn gjennom vinduer. Det kostet oss 38 ooo kroner å fjerne disse trærne, men nå er det gjort og jeg er glad for at jeg kunne kome beboernes ønske i møte, sier Stenberg.

Han opplever tre-saken i Wilhelmsgate som en klassisk sak der demokratiet har seiret.

Beboerne ville ha træren bort, de sørget vi fpr, sier han.

Beboerne i Laura Gundersens vei er helt fortvilet over at det som før var en grønn lunge, snår er helt trefritt. Hva tenker du om det?

Det tenker jeg ingenting om. Kan man ikke vedlikeholde trærne, kan man ikke ha trær.

Men det er jo dine trær. Hvorfor er de ikke blitt vedlikeholdt?

Det er et veldig godt spørsmål og det har jeg stilt videre til mine folk i dag. Uansett mener jeg at vi har gjort det eneste vi kunne, felle trærne da beoberene på eiendommen disse trærne tilhører ville felle trærne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere