RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for de grønne lungene


Inger Schrøder og Siri Haavie ønsker flere medlemmer i vellet velkommen.
Inger Schrøder og Siri Haavie ønsker flere medlemmer i vellet velkommen.
Marienlyst Vel vil ha flere medlemmer, og skal fortsette å jobbe for å ivareta de grønne lungene i strøket.

MARIENLYST: Marienlyst Vel ble stiftet i 1947, sier leder av vellet, Inger Schrøder. Hun har selv bodd i området i mange år, og er stolt over alt vellet har klart å få til i løpet av den spede starten. Marienlystparken ble etter mange års påtrykk fra vellet opprustet på slutten av 90-tallet, for et par millioner kroner av kommunen.

Da foreslo vi at man skulle ha minigolfen her oppe, sier Inger. Både hun og styremedlem Siri Haavie forteller at minigolfbanen har vært et kjempepositivt og sosialt innslag i strøket. Den kjente "Leker`n", Marienlyst aktivitetspark og fritidsklubb, har også fått økonomisk støtte fra vellet ved flere anledninger, og de har bidratt til å sette opp stasjonære griller, benker og oppussing av skateboardbaner her før.


Idrettsbanen

Idrettsbanen på Marienlyst har i alle år vært avstengt. Kun Frigg fotballklubb og i begrenset grad elever fra Marienlyst skole har hatt adgang til banen. Etter engasjement og forslag fra vellet, åpnes nå banen for allmennheten.

Dette er en kjempeseier, sier Inger. Det tidligere inngjerdete området, som for øvrig er regulert som friområde, skal når kunstgresset kommer på plass, bli fritt frem for alle å bruke. Det er mye som engasjerer det driftige styret i vellet, og selv om man ikke har flere enn i overkant av 100 medlemmer, har mye blitt gjort på temmelig kort tid. Vellet har jobbet i lang tid for at parkeringsplassene mellom NRK og Marienlyst skole skal tilbakeføres til friområde. Til neste år går nemlig den midlertidige tillatelsen til parkering ut, og da vil vellets styre følge dette opp.

Vi trenger flere grøntområder her, sier Siri Haavie.


Kulturminne

Ingen hadde ansvar for å holde Halvor Blinderns gravsted ved like, sier Inger. Vellet har jobbet for at riktige instanser tar seg av vedlikehold av monumentet, som er av stor kulturhistorisk verdi. I tillegg har vellet hatt historiske vandringer som har gjort lokalbefolkningen kjent med mannen.

Mesteparten her er vår fortjeneste, sier Inger. En annen sak som opptar vellet er Marienlyst parsell og skolehager, som ble stiftet av vellet i 1992. I forbindelse med opprusting av Marienlyst skole er det vedtatt å bygge en barnehage i tilknytning til skolen. Problemet er at deler av parsell/skolehagen vil bli berørt, og nå strides FAU(Foreldrenes atbeidsutvalg) og parsellbrukere om hvordan området skal brukes.

Vellet har foreslått etablering av en permanent eller midlertidig barnehage på området nord for grusbanen ved Suhmsgate, sier Siri. Vellets medlemmer har på ingen måte lyst til at to gode formål settes opp mot hverandre, og mener det bør være plass til både parseller og barnehager.


Samarbeid

Vi samarbeider godt med vel i nabobydeler og andre foreninger som Grønn Rute og "Grøntgruppa", sier Siri Haavie. Vellet trenger sårt nye medlemmer som kan være med på å jobbe for å opprettholde grønne lunger, og bidra med andre interessante lokale hjertesaker. Andre ting vellet er opptatt av er utsetting av flere benker i området, og en sperring med bom for biler på gangveier ved Marienlystparken.

Skulptur på vift

En litt trist og vemodig sak er at beboerne som har bodd på Marienlyst i mange år savner en skulptur som de fikk frarøvet av kommunen for noen år tilbake.

Det var en kjempefin skulptur med en kvinne og et barn, sier Siri, som husker dette godt fra oppveksten i strøket. Skulpturen ble flyttet til Holmlia, og ble foreslått erstattet med et moderne, og for mange uønsket kunstverk. Ingen ville ha ertstatningskunstverket, og dermed er ingen skulptur satt opp her.

Vi savner denne skulpturen fortsatt, sier Siri, som håper på at den en gang kommer tilbake til bydelen. Det koster 150 kroner å være medlem i Marienlyst Vel, og du kan kontakte styreleder Inger Schrøder på telefon 906 23 946 for mer informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere