RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aynur Atak og mange av medlemmene er redd for at klubben skal forsvinne, og aksjonerer med blant annet gruppe på Facebook: «Vi som ikke ønsker at Høybråten fritidsklubb skal legges ned».
Aynur Atak og mange av medlemmene er redd for at klubben skal forsvinne, og aksjonerer med blant annet gruppe på Facebook: «Vi som ikke ønsker at Høybråten fritidsklubb skal legges ned».

Kjemper for fritidsklubben

– På bare noen få dager det blitt flere hundre av oss – vi som ikke ønsker at Høybråten fritidsklubb skal legges ned.

HØYBRÅTEN: I over 30 år har de holdt på. Noen av dagens klubbledere har gått gradene fra medlem, og mange av ungdommenes foreldre har sikkert vært på "sjekker'n" her en mørk høstkveld.

Truet

Bydel Stovner har laget en sak til innspill om "Utvikling av kultur- og ungdomsarbeidet". Og uten at den er politisk behandlet, ser det heller mørkt ut for Høybråten fritidsklubb i de framtidige planene.

LES OGSÅ: Ungdomsarbeid i støpeskjeen

– Klubben er et fristed for ungdommen på Høybråten. Et sted der vi kan spille spill, lage musikk, være med venner. Listen er lang på hva man kan gjøre der, men egentlig, så er det rett og slett et sted der vi kan være oss selv, uten mas fra skolen, foreldre og så videre, forteller en svært så engasjert Aynur Atak.

Aksjonerer

Hun har lest sakspapirene og mener at forslaget betyr kroken på døra for den tradisjonsrike klubben. Men hun og de andre medlemmene vil slåss for å hindre en nedleggelse og har blant annet startet en aksjonsgruppe på Facebook, "Vi som ikke ønsker at Høybråten fritidsklubb skal legges ned".

Støtten har vært umiddelbar og svært så oppløftende.

– På bare noen få dager var det over 200 som hadde meldt seg inn, forteller Aynur Atak.

Kritisk

Hun er også kritisk til andre deler av innspillet.

– Det skal "kanskje" opprettes spesifikke tilbud for ungdom i denne delen av Bydel Stovner. Dette er ikke noe de unge ønsker seg. Det blir på en måte alt for bindende, sier Aynur Atak og legger til:

– Jeg har selv vært medlem av klubben i mange år. Jeg har alltid hatt en glede å dra dit og være med vennene mine, snakke med dem som jobber der om det som skjer i omverdenen eller i min verden.

LES OGSÅ: – Her vi hører til

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere