RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL BEDRE MILJØET: Østensjø bydelsutvalg vil ha tunnel fra Abildsø over Manglerud (bildet) og helt til Teisen-Ulven, for å bedre både miljø og trafikkavvikling. Nå ber de ansvarlige politikere i Oslo og Akershus opprettholde Manglerudtunnelens prioritet i Oslopakke 3.
VIL BEDRE MILJØET: Østensjø bydelsutvalg vil ha tunnel fra Abildsø over Manglerud (bildet) og helt til Teisen-Ulven, for å bedre både miljø og trafikkavvikling. Nå ber de ansvarlige politikere i Oslo og Akershus opprettholde Manglerudtunnelens prioritet i Oslopakke 3. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Kjemper for Manglerudtunnel

Lokalpolitikere i Østensjø frykter at Manglerudtunnelen tas ut av Oslopakke 3.

MANGLERUD: Et enstemmig Østensjø bydelsutvalg (BU) ber nå ansvarlige politikere i Oslo og Akershus om å opprettholde prioriteringen av Manglerudtunnelen, slik den var ved presentasjonen av Oslopakke 3 i 2006.De ber også om at det sees på muligheter for finansiering ved økte statlige overføringer og/eller ved å løfte prosjektet ut av Oslopakke 3 med egen finansiering og hurtig igangsetting.

LES OGSÅ: Vil fjerne Skullerudbommen og flytte bomringen

Store belastninger

– E6/Ring 3 gjennom Bydel Østensjø har gjennom lang tid påført store belastninger for alle involverte. Støy og forurensing forårsaket av den voldsomme trafikken ligger over tillatte verdier og ødelegger det lokale miljøet for innbyggere og institusjoner i området, heter det i en uttalelse vedtatt 26. mars i år.

– Bydelen var svært fornøyd med at tunnelen ble lagt inn i Oslopakke 3 med høyeste prioritet, men er i dag bekymret for videre progresjon i saken på grunn av signaler om overskridelser, utsettelser og andre prioriteringer av Oslopakke 3, uttaler BU.

BU mener at prioriteringen av Manglerudtunnel må opprettholdes, og at alle muligheter for en så rask som mulig prosjektering og oppstart må vurderes.

LES OGSÅ: Nordstrand Høyre vil flytte Mosseveitrafikken til E6

Positive effekter

BU mener en ekstra lang tunnel fra Abildsø til Teisen-Ulven vil gi mange positive effekter, som dramatisk bedre miljø med reduserte støy- og støvplager, og bedre trafikkavvikling med mindre køer og utslipp.

BU mener tunnel vil fjerne tunge barrierer i bydelen og bedre fremkommeligheten for gående/syklende, samt bedre muligheten for prioritering av kollektivtrafikk på lokalt veinett.

– Det vil også gi gode muligheter for god by- og knutepunktsutvikling på Ryen, Manglerud, Bryn og Brynseng ved frigjøring av arealer og endringer i lokalt veinett, heter det i uttalelsen.

BU mener tunnel dessuten vil åpne opp Alna Miljøpark som et svært attraktivt område for rekreasjon og videre utvikling.

LES OGSÅ: Vil ha bekk og turvei ved Bryn senter

– Ekstra lang Manglerudtunnel vil være det beste alternativet for befolkningen i bydelen. Tunnelen vil også gi gode effekter for bydelene Alna, Nordstrand og Gamle Oslo, skriver BU i uttalelsen.

Den er nå sendt til bystyret og sekretariatet for Oslopakke 3.

LES MER OM BIL OG TRAFIKK HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere