RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for pol på Bøler


Styreformann Georg Sander håper han etterhvert kan ønske kunder velkommen til et kjøpesenter med vinmonopol på Bøler.
Styreformann Georg Sander håper han etterhvert kan ønske kunder velkommen til et kjøpesenter med vinmonopol på Bøler.
Man har ikke et senter, man driver det, sier Georg Sander, som mener et vinmonopol må til for å skape et livskraftig kjøpe-senter på Bøler.

BØLER: Jeg synes det er naturlig at voksne mennesker kan kjøpe seg en flaske vin i et moderne senter. Det er en menneskerett, smiler styreformann Georg Sander på Bøler Senter, som til daglig driver klesbutikken med samme navn.

Styret er opptatt av at dette skal være et levende senter med en god butikkmiks. Vi slåss mot de store rundt, Tveita, Bryn og Manglerud, og derfor må vi få en annen konkurransekraft enn i dag, sier han engasjert.

Det må skje mer her, og noen må ta et initiativ. Hvis vi skal skape vekst er det nødvendig med et pol eller minipol, fastslår Sander.

Han ser for seg at et pol kan ligge i lokalene mellom Nille og matbutikken.

I vår moderne tid burde etablering av pol på Bøler være et naturlig tilbud til befolkningen. Vi snakker jo om over 15.000 innbyggere, og det er i dag rundt en halv mil til nærmeste pol, sier Sander.

En gladsak

Mandag behandlet Østensjø bydelsutvalg (BU) saken, etter å ha fått et brev fra styreformannen der han forteller om planene og ber om lokalpolitikernes støtte.

Dette er jo en gladsak, smilte Tommy Skjervold (FrP), mens

Hanne Eldby (SV) stemte imot av prinsipielle årsaker.

Alkoholkonsumet øker, og flere og flere får problemer. Derfor vil jeg gå imot, sa Eldby, som ble nedstemt av de andre i BU.

Raskere med minipol

Med både styret og BU i ryggen, vil Sander nå kontakte kjøpesenterets eier, som rent juridisk må sørge for en formell søknad.

Jeg har snakket med Vinmonopolet, som sier at et pol med fulltidssortiment tar tid, men at et minipol med for eksempel bare øl og vin tar kortere tid å etablere. Vi får se hvordan det går, sier han spent, men optimistisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere