RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for ridesenter


TIl hest: Ovidie (7) og Emil (4) på hesten Tord på Alna ridesenter.
TIl hest: Ovidie (7) og Emil (4) på hesten Tord på Alna ridesenter.
Alna ridesenter har 110 300 aktivitetstimer i året. – Nå trenger vi hjelp fra politikerne slik at vi kan fortsette dette viktige helsearbeidet, sier daglig leder Lene Kragh.

ALNA: Søndag var det allehelgensfeiring på populære Alna ridesenter, med oppvisning og underholdning for rideskolens elever, og brukere.

Les også:  - Ridesenteret betyr alt!

Men det var feiring med en viss bismak likevel. Senteret er i pengeknipe, og trenger sårt hjelp fra kommunen for å holde seg på fote.

Hestehold er dyrt, og senteret har en gjeld på 10 millioner kroner, der årlige gjeldsutgifter beløper seg på halvannen million kroner.

Senteret klarer den daglige driften, men det er gjeldsutgiftene som nå synes som den tyngste børen å bære.

– Klart jeg er engstelig, sier daglig leder Lene Kragh.

Ber om kommunal hjelp

Hun har den siste tiden vær i møte med tre komiteer i bystyret, i håp om at politikerne skal forstå innholdet og rekkevidden av ridesekolen, men også at de sårt trenger økonomisk hjelp til å tilby Oslos befolkning et tilbud som handler om mer enn ridning.

– Vi driver et omfattendenh helsearbeide og er på mange måter nettopp et hestehode foran andre rideskoler i dette arbeidet. Det mener jeg kommunen må forstå, sier Kragh.

Hun får støtte av småbarnsmor og rytter, Hanne Elise Høglend som deler Kraghs engstelse for fremtiden. Høglund frykter nå for ridesenterets fremtid.

– Dette er et svært viktig tilbud for mange mennesker. Ikke bare ressurssterke barn og voksne bruker senteret. Folk med funksjonshemminger og psykiske problermer nyter godt av samvære med hester, forteller Høglend.

Hun påpeker at barn fra hele byen kommer til senteret, og mener dette er et sted der man kan finne mestring også dersom det butter på andre områder i livet.

– Det har ikke status som ordentlig idrett. Mange tror det er en noe for bare rike mennesker, å sitte på en hest og bli fraktet omkring. Men hestesport har mange verdifulle aspekter. Her lærer du ansvar og ydmykhet, samarbeid. For å håndtere et dyr på 700 kg, skal jeg love deg at du trenger å finne frem det beste i deg, sier Hanne Elise.

Vil gjerne hjelpe

Leder av miljø- og samferdselskomiteen i bystyret, Marianne Borgen (Sv) vil gjerne hjelpe.

– Vi har hatt besøk av daglig leder for Alna ridesenter, i tillegg til at vi har vært der. Jeg er svært positivt overrasket over aktivitetstilbudet deres og håper at vi gjennom forhandlinger med de andre partiene kan hjelpe dem, sier Borgen.

Les også: Hester pågrepet etter havrejakt

Hun mener arbeidet som drives på Alna ridesenter er svært viktig:

– De driver et utstrakt arbeid for barn og unge, i tillegg til grupper med nedsatt funksjonsevne. Dette er viktig arbeid i Oslo.Byrådet la frem sitt forslag til budsjett i slutten av september, der ligger det ingen midler. Men partiene er i ferd med å forhandle seg frem til budsjett 2014.

– Jeg håper virkelig vi kan få til å støtte ridesenteret, som jo har klart seg helt uten støtte til nå, sier Borgen, og setter sin lit til at arbeiderpartiet, Rødt, Frp og miljøpartiet de grønne vil være med, sier Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere