Kjemper for tittelen

SOSIALT I UNGARN: Gjennom ti episoder blir gårsdagens idrettshelter testet ut i 30 konkurranser. Lista legges høyt og konkurransen er hard. Trude Dybendahl, her sammen med de andre deltakerne, er veldig glad for at hun deltok i programmet.

SOSIALT I UNGARN: Gjennom ti episoder blir gårsdagens idrettshelter testet ut i 30 konkurranser. Lista legges høyt og konkurransen er hard. Trude Dybendahl, her sammen med de andre deltakerne, er veldig glad for at hun deltok i programmet. Foto: Foto: Nathalie Sprus, NRK.

Tidligere langrennsløper, Trude Dybendahl fra Nordre Aker, er deltaker i Mesternes mester 2012.

KONKURRERTE: Dybendahl hentet frem konkurransemennesket i seg selv, og kjempet for tittelen. Foto: Foto: Nathalie Sprus, NRK

Nordre Aker: Dybendahl har 8 verdenscupseiere, 3 OL-medaljer og 6 VM-medaljer. Hun har også individuelt VM-gull fra Val di Fiemme i 1991.Dybendahl er en av ti norske idrettslegender, som møtes i den fjerde sesongen av det norske TV-programmet Mesternes Mester. Programmet hadde premiere 18. februar, med Dag Erik Pedersen som programleder.

– Det var utrolig gøy å være med. Jeg traff mange hyggelige mennesker. En unik opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, sier den tidligere langrennsløperen.

Konkurrerer om å bli best

Deltakerne, som alle har forskjellige idrettsbakgrunner, konkurrerer om tittelen Mesternes mester 2012, og programmet foregår i år ved Balatinsjøen i Ungarn, utenfor den lille byen Héviz.

– Vi bodde sammen, konkurrerte mot hverandre og ble kjent både som idrettsutøvere og mennesker, forteller hun.

Måtte tenke seg om

Før Dybendahl sa ja til å bli med i programmet måtte hun tenke seg godt om. Hun visste nemlig ikke om hun ville være i media igjen.

– Nå angrer jeg ikke i det hele tatt, og jeg ville gjerne blitt med en gang til. Jeg anbefaler alle tidligere toppidrettsutøvere på det sterkeste å bli med i programmet. Tenk å få anledning til å leke og kose seg slik, sier hun.

Gjennom ti episoder blir utøverne testes ut i 30 konkurranser, hvor egenskapene deres settes på prøve, og lista legges høyt. En etter en slås deltakerne ut og må reise hjem.

– Jeg måtte hente frem konkurransemennesket i meg selv. Jeg er ikke den toppidrettsutøveren jeg en gang var, men settingen ved å konkurrere er spennende, forklarer hun.

Sosialt

Dybendahl forteller at det viktigste ikke var å vinne, men å delta.

– Da det var konkurranser sto alle på og gjorde sitt beste for å vinne. Men da vi hadde fri, glemte vi den mentaliteten og var sosiale og slappet av, sier hun, og legger til at i en ellers travel hverdag, er det vanskelig å få tid til å være så sosial.

– Vi er ellers alle opptatte med barn, lekser og skole. Derfor var programmet en unik mulighet til å knytte sterke bånd og få mange nye, gode venner, forklarer Dybendahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.