RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper mot alkoholmisbruket


Varaordfører Aud Kvalbein i samtale med ansatte fra Rusmiddeletaten og Bygdøy rehabiliteringssenter om mangfold i behandlingstilbudet for rusmisbrukere.
Varaordfører Aud Kvalbein i samtale med ansatte fra Rusmiddeletaten og Bygdøy rehabiliteringssenter om mangfold i behandlingstilbudet for rusmisbrukere.
Alkoholmisbruk er fellesnevneren for beboerne på Bygdøy rehabiliteringssenter.

BYGDØY: Det var i forbindelse med den kommende bystyremeldingen om den kommunale rusomsorgen at varaordfører Aud Kvalbein (KrF) sammen med representanter fra Rusmiddeletaten tok turen til trevillaen i Dronninghavnveien.

Av de ansatte fikk representanter fra kommunen høre at det å huse 19 alkoholikere ikke var ensbetydende med lystige lag og skytteltrafikk mellom Bygdøy og polet.

Godt naboforhold

Med god avstand til byen og nærmeste matbutikk, samt bofellesskapets egne ordensregler der blant annet nulltoleranse for nytelse av alkohol i fellesrommene er praksisen, finnes det en viss struktur i beboernes ellers så krevende hverdag.

Rehabiliteringssenteret har også et godt naboforhold, og flere lokale profiler har gitt senteret ulike gaver til bofellesskapet.

Ernæring og mosjon

Rikelig ernæring og mosjon er en viktig policy på rehabiliteringssenteret. Og i tillegg til to store felleskjøkken som legger til rette for at beboerne får riktig innputt i matveien, huser Bygdøy-villaen også et trimrom med styrkeapparater og tredemølle. Trimrommet er faktisk en populær greie for flere av beboerne.

Ettersom variasjon i omsorgstilbudet for rusmisbrukere er viktig for Kvalbein, viste varaordføreren stor begeistring for rehabiliteringssenters arbeid. At de ansatte presiserte viktigheten av et godt samarbeid med andre enheter, som hjemmesykepleie og det psykiatriske helsevernet, var noe Kvalbein noterte seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere