RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper mot byggeplaner

I flere år har PEAB og naboer i Olav Kyrres gate stått mot hverandre. PEAB ønsker å bygge boligblokker over jernbanesporene, naboene er sterkt i mot.

Frogner: I ti år har det nå vært strid om byggeplanene i Olav Kyrres gate. PEAB har lenge ønsket å bygge boligblokker på et lokk over jernbanetraseen, dette er ikke naboene fornøyd med. Siden 1996 har det pågått et planarbeid, noe som ikke har gått knirkefritt. PEAB ønsker å bygge blokker i småhusstrøket, samt endre trafikken.

I starten anbefalte Plan- og bygningsetaten saken, den anbefalingen har de trukket etter innsigelser fra Statens Vegvesen, bydelsutvalget, byantikvaren og naboer.
Siden 2002 har planene stått stille, men nå ønsker PEAB at de skal gjennopptas. Firmaet ønsker å bygge blokker med fire etasjer og 80 underjordiske parkeringsplasser.

Mangler innsikt

Naboene i området mener at PEAB mangler innsikt i saken. Britt Eckbo fremmet publikums sak under bydelsutvalgets møte i forrige uke.
Planen utbygger har, bryter med strøket og de mangler innsikt i trafikksystemet. Småhusene som befinner seg i strøket, er bevaringsverdige og står på byantikvarens gule liste. I tillegg fremstår hele strøket som luftig og grønt. Lokkprosjektet kommer til å ødelegge dette, mener Eckbo.

Naboene har lenge protestert på byggingen av blokker, som bryter med strøket. I tillegg vil mye av grøntområdet bli borte.
Det er også sterke reaksjoner på trafikksystemet som vil komme, om PEAB får sin vilje.
I gatene som det nå leker barn, kommer det til å kjøre masse biler. Dette er ikke ønskelig. Det er viktig å ta vare på stedet så barn og eldre får en god nytte av det, forteller Eckbo.

Protestgruppen forteller også at det ikke er ønskelig med underjordiske parkeringsplasser.
Parkering har aldri vært noe problem, derfor er det ikke behov for det underjordiske anlegget, sier Eckbo.

Forurensning

Drammensveien og E18 er rett i nærheten av Olav Kyrres gate. Noe som gjør at området er belastet med forurensing.

I et klagebrev til Plan- og Bygningsetaten forteller naboene at de frykter en forverring om byggeprosjektet blir satt igang.
Det åpne rommet som er nå, gir en helt nødvendig lufting, mener Eckbo.

Enstemmig vedtak

Saken har tidligere vært oppe i bydelsutvalget. To ganger har BU gått i mot lokkprosjektet. Det er også ønskelig at jernbanetraseen blir prioritert.

Bydelsutvalget var enstemmig når det gjaldt vedtaket denne gangen også. De opprettholder vedtaket om å gå i mot lokkprosjektet. De mener at sporområdene er en god mulighet å bruke for å oppnå en bedre løsning på kollektivtrafikken.

Bydelsutvalget mener at det ikke bør bygges noe før det er bestemt hva sporene skal brukes til, altså når kommunedelplanen for E18 er ferdig. BU ønsker også at Plan- og bygningsetaten skal kvalitetssiker vurderingen av prosjektet i forhold til konsekvensutredning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere