Kjemper mot tiden i søket etter alpakkaen «Lady»

FORSVUNNET: Alpakkaen "Lady" (t.v) ble jaget vettskremt bort fra innhegningen forrige uke. Her er hun avbildet sammen med flokken sin under et beiteslipp i august.

FORSVUNNET: Alpakkaen "Lady" (t.v) ble jaget vettskremt bort fra innhegningen forrige uke. Her er hun avbildet sammen med flokken sin under et beiteslipp i august. Foto: Foto: Privat

Det er fortsatt ingen spor etter det eksotiske kameldyret som forsvant i Sørkedalen forrige uke. I helga innledes elgjakta som utvilsomt vil vanskeliggjøre letingen.

SØRKEDALEN:

– Da vil det være masse jagende hunder i skogen, som gjør at en allerede forskremt alpakka vil få kjørt seg, sier gårdseier Ragnar Svartor.

Torsdag kveld i forrige uke rømte nemlig en alpakka fra sitt vante hjem på Svartor Gård i Sørkedalen, etter at en løshund jaget det brune dyret ut av innhegningen.

Uhellet skjedde da hunden kom seg inn bak strømgjerdet der til sammen fem dyr beitet og skremte dem opp. Den ene alpakkaen ble så redd at den kom seg av gårde og videre på flukt.

LES OGSÅ: Alpakka sporløst forsvunnet i Sørkedalen

Håper å finne et friskt dyr

Gårdseieren forteller at det siden er blitt søkt forgjeves med hund i området, men ingen har så langt rapportert å ha observert rømlingen.

Svartor er imidlertid optimistisk når det gjelder å finne alpakkaen i god behold – og aller helst før helga.

– Dyret tåler kulda og finner trolig noe å spise. Vi håper å finne et friskt dyr og at det kommer tilbake før elgjakta starter. Vi har hatt flere søk med hunder, gått med folk i skogen, hengt opp masse plakater og driver fortsatt og leter, sier Svartor.

Flokkdyr

Gårdseieren har dessuten et håp om at Lady vender tilbake av fri vilje innen kort tid.

– De er flokkdyr som normalt søker tilbake til flokken, sier Svartor

Om du skulle komme over den vettskremte alpakkaen, oppfordrer gårdseieren om at du tar kontakt med ham på telefon 97 02 80 46.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.