RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper om Frivillighetsprisen


Smigret over nomineringen: Steinar Kjærnsrød er stolt over at han har kommet så langt som han har gjort i Frivlligshetsprisen.
Smigret over nomineringen: Steinar Kjærnsrød er stolt over at han har kommet så langt som han har gjort i Frivlligshetsprisen.
I 30 år har Steinar Kjærnsrød stått på for Skiforeningen. Nå får han omsider lønn for strevet også.

VOKSENKOLLEN: Ildsjelen fra Voksenkollen er Oslos kandidat til Frivillighetsprisen 2009, og den siste tiden har 51-åringen fått mye positiv omtale for jobben han har lagt ned. I forrige uke ble de seks gjenværende kandidatene presentert på "God Morgen Norge" på TV2.

– De filmet både hjemme og ute i Marka, og det gikk med en del timer på å lage innslaget på fem minutter. Resultatet ble veldig bra, sier Steinar fornøyd.

Det er også TV2 som avvikler avstemningen. Til og med fredag er det mulig å stemme på Steinar og de andre nominerte.

– Tre skal videre til den siste finalen. Den går direktesendt 4. desember, forteller Steinar.

Harde konkurrenter

51-åringen er overrasket over at han har kommet så langt som han har gjort. Derfor er forventningene lave før innspurten i konkurransen.

– Det er kjempesterke folk som er nominert. Jeg tror ikke jeg kommer meg videre fra denne runden, men uansett er det bare morsomt å ha vært med så lenge, fastslår Steinar.

– Har du fått mange hyggelige tilbakemeldinger den siste tiden?

– Ja, det er mange som har lagt merke til dette. Det synes jeg selvsagt er veldig hyggelig, og det er fint folk får forståelse for at det tar tid også med frivillig arbeid. Men det som er fint med det jeg gjør, er at folk kan benytte seg av det igjen og igjen, sier Steinar.

Mye på tur

51-åringen har alltid hatt stor interesse for ski, og i Skiforeningen har han fått brukt sin kunnskap til det beste for skiidretten. Steinar regnes som en av landets fremste dataeksperter, og har på frivillig basis jobbet frem Skiforeningens nettsider, som også inkluderer omfattende sider som føremeldingen og markadatabasen. Markadatabasen er et oppslagsverk som inneholder over 500 beskrivelser av skiløyper og sykkelryter i tekst og bilder.

Selv er Steinar ivrig bruker av Marka.

– Jeg har bodd i Voksenkollen siden 1996, og det er topp med kort vei til Marka. Jeg har ofte med mine to små barn til Øvresetertjern, og hvis jeg vil være litt alene går jeg på tur inn til Katnosa, forteller Steinar.

51-åringen er usikker på om han føler seg fortjent til å være med så lenge i kampen om Frivillighetsprisen.

– Jeg kjenner til mange som gjør en kjempejobb, og at jeg er nominert foran dem er veldig smigrende. Blant annet har jeg stor respekt for det Røde Kors gjør, sier Steinar Kjærnsrød.

@Sitat.tekst.spo:Jeg tror ikke jeg kommer meg videre fra denne runden

Steinar Kjærnsrød

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere