Kjemper om Supermerket

Spenningen i salen er til å ta og føle på når den første halvparten av laget skal få en tennisball oppi den blå kassen mens de balanserer på en benk. Her går det bra, og programleder Erik Solbakken (t.h.) er blant lagets ivrigste støttespillere.

Spenningen i salen er til å ta og føle på når den første halvparten av laget skal få en tennisball oppi den blå kassen mens de balanserer på en benk. Her går det bra, og programleder Erik Solbakken (t.h.) er blant lagets ivrigste støttespillere.

I to dager filmet NRK elevene som til høsten er klasse 7B på Toppåsen skole.

Laget: Elin Su Helnes Lysthaug, Tuva Pavel Svendsen, Kajal Rani, Amalie Nilsen, Ellom Koesah, Divya Sangar, Memona Younis (bak), Egil Elias Birkeland, Hannan Khokhar, Renate Berge Jensrud, Chaimaa el Mesbahi, Arbab Ahmed, Ali Raza Anwar, Sara Nyland Andersen (liggende) og Andrè Kristiansen. Ikke til stede: Stian Frøystad Ruthenberg, Sukhpreet Singh og Farea Anwar.

Hva skjer'a?: En flokk elever er skysset inn i gymsalen, men er litt usikre på hva som skal skje.

Heia!: Her er en Toppåsen-elev som har gjort seg flid med plakaten sin, og som i tillegg er full av godt humør.

Måtte vente: Litt pause mellom hvert opptak ble det for tålmodige Toppåsen-elever.

Kul premie: Andrè Kristiansen (t.h.) kjenner på Supermerket, som klassen til slutt vant.

Kom an!: Opp med plakatene, sier Erik Solbakken.

Sjekker bildet: Kameramann Klaas Snoek.

Kamera går: Laget er klar for finaleinnsats.

TOPPÅSEN: Få høre om dere kan klappe, sier programleder Erik Solbakken henvendt til en kjempegjeng med Toppåsen-elever. Utrustet med heiarop og fargerike plakater skal de sørge for at skolekameratene klarer de fysiske utforingene som ligger foran dem. Det gulkledde laget venter i bakgrunnen, og ser både spente og litt nervøse ut.

Klappet og klart

Tre kameraer er i sving, og alt må fungere med lyd, lys og bilde før noe opptak kan starte.

Det som nå skal skje er at dere må flytte dere til langveggen, sier Øyvind Torjussen. Han er produsent. En tålmodig en sådan.

Alle vil se, og bryter det som er av sperrelinjer og påbud.

De er litt som en saueflokk, sier programleder Erik Solbakken med et smil, og forteller at teamet tidligere samme uke har vært hos en klasse i Hurum og hatt 300 tilskuere i gymsalen. Det var svett, det.

Det blir mye venting for de tålmodige elvene, som altså deltar i det populære TV-programmet Utfordringen.

To dagers filming blir redigert ned til et halvtimes program. Episoden som ble spilt inn på Toppåsen skole skal vises på NRK 19. august klokken 19.00.

Første dag ble det filmet i klassen, og på dag to skulle 7B ta selve utforingen, som går ut på å løse fysiske oppgaver på tid. Klarer man tidskravet blir det heder og ære.

Kom i mål

Når den tredje og siste øvelsen skal gjennomføres har elevene tapt 30 sekunder på oppgave to. Dermed må de nøye seg med mindre tid på siste oppgave. Men stemningen i salen er upåklagelig.

Få høre at dere kan juble! oppfordrer programleder Erik Solbakken. Og mens Solbakken løfter hendene som en annen superdirigent, fylles salen med jubel.

Kan dere heie enda litt høyere, kom an, lokker programleder Solbakken, og elevene jubler så taket nesten letter fra gymsalen.

Selvsagt greier Toppåsen-elevene brasene fotballen blir knallet i mål 15 sekunder før tiden er ute, og hele salen blir en eneste superstor jubelklem. Det er bare å gratulere de som om få uker er klasse 7b med Supermerket!Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag