*Nettavisen* Nyheter.

Kjemper videre

Andreas Behring (SV) gir ikke opp planene om å bygge et badeland på Rommen skole. Han mener det nå er mer rom til dette enn noensinne.

Rommen: SV- politiker og bystyremedlem Andreas Behring mener at nå er det en ideell sjanse til å oppfylle et kjærkomment ønske i Groruddalen. Sammen med partikollega Kari Pahle, har Behring fremmet et privat forslag i bystyret om badeanlegg. De ønsket at badeanlegg skulle være med i planene til den nye skolen, både for skolens og lokalbefolkningens skyld. Forslaget ble nedstemt. Men Behring har ikke tenkt å gi opp ennå.
Nå står det på vond vilje. Vi bør få til dette i en situasjon der Oslo kommune har bedre råd enn noensinne, sier Behring.

Liten margin

Forslaget om å bygge badeanlegg på Rommen skoles tomt ble nedstemt i bystyret med svært knapp margin.
Vi fikk støtte av både Arbeiderpartiet og RV. Forslaget ble nedstemt med kun en stemmes forskjell. Det gir håp om at dette ønsket kan gjennomføres.
En av grunnene til at bystyret kan snu i denne saken er at den økonomiske situasjon i kommunen er helt annerledes enn da forslaget ble nedstemt. Byrådet inkluderte ikke midler til et badeland da de vedtok at Rommen skole skulle bygges på nytt, og bystyret vedtok senere budsjettet uten badeanlegg-planer. Behring mener at dette burde diskuteres på nytt.
Oslo kommune har fått en milliard kroner ekstra i overføringer. I tillegg til dette har bydelene fått ekstra overføring, samt at det er midler i groruddalspotten. Nå er det langt mer rom i budsjettet til å bygge noe som kunne gitt et ordentlig løft til hele området, sier Behring.

Nytt forsøk

Behring vil ta opp badeanlegget på Rommen i bystyret på nytt. Forslaget om dette vil ligge i SVs alternative budsjett for 2007.
Her har vi alle mulighetene, vi har arealet, vi har parkeringen, vi har frilufslivet. Alt ligger til rette for at vi kan ha et badeanlegg her på Rommen. Vi vil gjerne at både flerbrukshaller, badeanlegg og kulturhus blir realisert som deler av Nye Rommen skole. Vi må få hele byrådet og bystyret til å satse på Groruddalen. Denne gangen håper han at flere vil stille seg bak forslaget.
Dette må vi få til. Dette kan være et prosjekt som tilføyer en helt ny kvalitet til nærområdet. Det er neppe så mange som er imot dette. Særlig med tanke på at økonomien tillatter oss å tenke litt større.

Oppussing

Rommen skole er for tiden under oppussing. Hovedbygningen til Rommen skole er stengt, noe som skyldes en konstruksjonsfeil fra tiden da skolen ble bygget. All undervisning forgår derfor nå på tre ulike skoler. Dette vil foregå i tre år framover, men i 2008 vil en ny skole være innflyttingsklar.
Dette er en helt fantastisk mulighet til å bygge ut hele området rundt skolen. Tomta er stor nok til at det skal kunne bygges både badeland og flerbrukshall. Det bør bygges samtidig med oppussing av skolen, sier Behring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.