RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempet mot værgudene

Årets Middelalderfestival ble avlyst grunnet kraftige regnskyll søndag, men de mest standhaftige holdt likevel ut i Middelalderparken.

GAMLE OSLO: Det regnet jo i middelalderen også, så dårlig vær må vi tåle, mente Anja Omann, da Østkantavisa søkte ly for regnet i salgsboden hennes. Hun var skuffet over at festivalen måtte avlyse søndag, men tok likevel det hele med et smil.

Tøffe damer

Sammen med småjentene Idunn Elene Pedersen og Vaarild Louise Pedersen holdt Anja og venninnen Vigdis Helmersen humøret oppe mens regnet fosset ned fra himmelen. Alle fire var utstyrt med flotte og fargerike middelalderklær. De to førstnevnte med lange tresverd i beltet.
Jeg har deltatt på flere festivaler hvor det til og med har vært snø, så at hele festivalen blir avlyst synes jeg er å overdrive. Da er det ekstra hyggelig å se at noen publikummere likevel har tatt turen, skrøt Anja, som solgte middelalderklær med god støtte fra de tre andre jentene, som alle representerte Borre Vikinglag. Nærmere hundre publikummere hadde tatt turen til parken den grå formiddagen.

Sikkerheten kommer først

Prosjektleder Marianne Shaw syntes det var trist å måtte avlyse, men sier til Østkantavisa at sikkerheten måtte komme først.
Sikkerheten er tross alt viktigere enn penger. Styret og jeg kom fram til at det ville være uforsvarlig å arrangere oppvisninger med hester i et slikt vær. Heller økonomisk underskudd enn at noen skader seg alvorlig. Vi satser på bedre vær til neste år, var hennes kommentar søndag. Det er første gang i Middelalderfestivalens historie at arrangementet blir avlyst.
Det nytter som kjent ikke å kjempe mot værgudene, avsluttet hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere