*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisene elsker vrengte tøfler

Uggtøfler fra årets høstkolleksjon.

Etter at Pamela gikk med uggs i bikini vil "alle" ha de rare tøflene på bena.

Klikk på bildet for å forstørre.

En kjent variant av skoen.

KVINNEGUIDEN.NO: Årets høstkolleksjon fra UGG er inspirert av både havet og ørkenen i California, og forrige torsdag lokket det australske skomerket lokket kjendisene med tøfler for innendørs luksus på Ferner Jacobsen i Oslo.

Se hva kjendisene mener om uggs i videoen.

Pass på rygg og knær

– Man bør jo så absolutt ikke gå med dem ute på gaten. Det ødelegger jo både rygg og knær, mener redaktør i Cosmopolitan Elisa Røtterud som selv har flere par uggs hjemme.

Hun mener de spesielle skoene passer best innendørs i leiligheten eller på hytta.

Pamela, Paris og Britney

Ugg-skoene ble opprinnelig laget for surferne i Australia. Skoene, produsert av ekte saueull og skinn, hadde som hensikt å varme barbente surfere som var kalde og våte.

Men trenden med skoene som så ut som vrengte tøfler, eksploderte først i 2003 da Pamela Anderson vandret rundt i uggboots på stranden iført bikini og ingenting annet.

Kjendiser som Britney Spears og Paris Hilton fulgte på og ble paparazziknipset på handletur i ført uggs, og vips så ville "alle" ha skinnfellene på bena.

– Det hjalp også at talkshowdronning Oprah Winfrey utnevnte uggs som "årets produkt" på sitt show, sier Sarita Naht, Marked Manager ved UGG Australia.

Uggs slår Crocs

Trendforsker Michelle Orme mener at årsaken til det australske skomerkets suksess utelukkende er at de er innovative og nyskapende;

– Hvis man sammenligner et annet australsk skomerke, Crocs, så ser man tydelig hva UGG har gjor riktig i motsetning til Crocs. Uggs slo an blant hipstere, fashionister og kjendiser fordi skoene føltes spesielt komfortable for folk som ofte spaserer i stilletthæler. Deretter fortsatte UGG å levere varene på nye måter. De lytter til målgruppen sin og utvikler merket, sier Orme.

– Avskyelig snømann-mote

Programleder Synnøve Skarbø mener at skoene har hjulpet henne gjennom mange vintre i Norge, men synes ikke de er spesielt fine å se på;

– Man ser jo ut som en avskyelig snømann i dem, men de er komfortable og gode å gå innendørs i, sier Skarbø.

Kompis og programleder Per Sundnes var også å se på lanseringen, men et uggpar har han aldri vært eier av.

– Jeg er uggjomfru, jeg. Men, du ser jo hvorfor Synnøve Skarbø har flere par av de. Det lyser jo komfort av hele dama. Og da hun så skoene på "ho Pamela" var jo Synnøve solgt, ler han.

Les også:

Høye hæler uten smerter

Lag din egen kolleksjon

Dette går du med i høst

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.