RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Popartisten Venke Knutson er egentlig i mammapermisjon, men har likevel sagt ja til å synge en sang når Tore Wolden og de andre i FOSS på Kastellet skole inviterer til kulturdugnad 28. april. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Popartisten Venke Knutson er egentlig i mammapermisjon, men har likevel sagt ja til å synge en sang når Tore Wolden og de andre i FOSS på Kastellet skole inviterer til kulturdugnad 28. april. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Kjendiser i kø for dugnad på Kastellet

Venke Knutson er blant de lokale artistene som stiller opp til inntekt for nytt lyd- og lysanlegg på Kastellet skole.

KASTELLET: – Vi har en fin kultursal og mange kulturaktiviteter her på Kastellet skole, men det er nitrist at lyden ikke når frem til publikum og at det er vanskelig å se hva som skjer på scenen. Derfor inviterer vi til kulturdugnad torsdag etter påske. Alle inntektene går til nytt lyd- og lysanlegg, forteller Tore Wolden.

Del på Facebook

Han er leder av foreldreutvalget på skolen, FOSS, og er takknemlig for at flere artister med tilknyting til nærmiljøet nå stiller opp til inntekt for formålet.

– God lyd er viktig!

Venke Knutson, som bor på Sæter, er en av dem.

– Det er kjempehyggelig å bidra, sier Knutson.

– Jeg er i mammaperm og hoder på med nytt album, så jeg skal egentlig ikke holde konserter. Men siden det er lokalmiljøet som spør skal jeg stille opp for den gode saken, sier Knutson.

Popartisten er avhengig av god lyd i jobben sin, og er med gift med en lydmann.

– God lyd er veldig viktig når man opptrer. Det må være bra i bånn for at det skal bli morsomt. Er kvaliteten for dårlig kan man fort miste interessen, og hvis jeg kan bidra til at de får nytt anlegg på skolen her synes jeg det er veldig fint, sier Knutson.

– Jeg skal dra en sang selv om jeg egentlig er i mammaperm, og så gleder jeg meg til å høre alle de andre. Jeg har ikke bodd her så lenge, så det blir gøy å se dugnadsånden på Nordstrand. Den er nok i en annen skala enn ei bygdejente som meg er vant til.

Lokal jazzstjerne

Også jazzartisten Silje Nergaard fra Ekeberg, rapgruppen Robin og Bugge fra Østensjø, samt sanger Jostein Hasselgård, som jobber på Kastellet skole, skal bidra musikalsk under kulturdugnaden.

Tv-profilen Øyvind Mund bor også i lokalmiljøet og stiller som konferansier. Selvfølgelig vil også noen av skolens elever vise seg frem på scenen.

– Kastellet skole har mange dyktige elever som liker å stå på en scene, og med drahjelp fra kjente artister kan vi få vist frem hele bredden av kulturlivet på Nordstrand, sier Tore Wolden.

Håper på fullt hus

Kulturdugnaden finner sted torsdag 28. april fra klokken 19-21, rett etter at det har vært åpen dag på skolen.

– FOSS skal ha kafé så man kan få seg en matbit, og alle er hjertelig velkommen. Det vil koste 200 kroner for voksne og halvparten for barn. Forhåpentligvis får vi inn så mye penger at vi kan kjøpe nytt anlegg, sier Tore Wolden.

– Lions har allerede gitt oss et bidrag og skolen legger forholdene til rette for at vi kan ha dette arrangementet. Når vi i tillegg har velvillige artister som brenner for barn og unge, så håper vi at vi skal klare å fylle opp kultursalen med publikum. Det er plass til 700 mennesker her, sier Wolden optimistisk.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere