RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjenner du Peter Pan?


Sindre Frøyshov (bak f.v.) som Peter Pan, Henriette Motrøen som Wendy, Sarah Minos-Roalsvig som Tingeling, Petter Jølstad (liggende t.h.) og Chrstian Volden, som Wendys bortkomne brødre. FOTO: Erik Tangen
Sindre Frøyshov (bak f.v.) som Peter Pan, Henriette Motrøen som Wendy, Sarah Minos-Roalsvig som Tingeling, Petter Jølstad (liggende t.h.) og Chrstian Volden, som Wendys bortkomne brødre. FOTO: Erik Tangen
Kristelig Gymnasium viser nye sider av den grønnkledte eventyrfiguren.

HOMANSBAKKEN: Det begynner å bli en etablert tradisjon: Hvert år setter Kristelig Gymnasium (KG) opp et teaterstykke i revytiden.

Årets teatersjefer, Sindre Frøyshov og Petter Jølstad kan fortelle at det er Sir James Matthew Barries "Peter Pan" som står på plakaten i år.

– Det er litt risky, i og med at stykket er beregnet for barn og at karakterene flyr. Men jeg tror vår vri på stykket kan gi publikum en ny opplevelse av noe de gjerne tror de kjenner godt til fra før, sier Frøyshov.

KG begynte med teater i 2004, og har merket større interesse for hvert år.

– Vi har ikke en så etablert teaterkultur her som på for eksempel Katta, men vi merker stadig større oppslutning i de ulike gruppene. Vi har eksempelvis aldri hatt så mange skuespillere på audition som i år, hvor nærmere 80 stykker prøvde seg, sier Frøyshov.

Teatersjefene forteller at instruktøren har koblet sammen de to filmatiseringene av filmen med orginalstykket fra 1904.

– Det er en spenstig versjon av en folkekjær barnefortelling med god moral, som i tillegg passer for alle, sier Jølstad.

Han har en god følelse for at oppsetningen kan bli en suksess.

– I år har vi den samme instruktøren som i 2007 og 2008, og begge de to årene fikk vi seks av Oslopuls. Det skaper litt forventningspress, men det er jo også en indikasjon på at dette kan bli riktig så bra, sier han.

KG-teateret vises fra 17 - 20. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere