RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjerka i brann


Mye historie henger på veggene under Vålerenga historielags fotoutstilling. Her et bilde av Galgeberg, slik det så ut rundt 1930. FOTO: VÅLERENGA HISTORIELAG
Mye historie henger på veggene under Vålerenga historielags fotoutstilling. Her et bilde av Galgeberg, slik det så ut rundt 1930. FOTO: VÅLERENGA HISTORIELAG
18. september i år var det 30 år siden Vålerenga kirke brant. Nå kan du se de dramatiske bildene på utstilling.

VÅLERENGA: 18. september 1979 brant Vålerenga kirke – en hendelse som gikk inn i historiebøkene, blant annet i form av den legendariske sangen med samme navn som kirka.

Hør sangen om da kjerka sto i brann her

Dramatiske bilder

Lørdag førstkommende kan du se bilder av den dramatiske brannen på veggene i menighetssalen til den nå gjenoppbygde kirka.

Det er Vålerenga Historielag som står bak utstillinga, som har blitt en årlig begivenhet. og det er slettes ikke bare brannen som kan beskues under utstillinga.

I løpet av helga kan du nemlig gå en lokalhistorisk vandring i menighetssalen, der bilder helt tilbake til begynnelsen av forrige århundre blir vist fram.

Overraskelse for VIF-fans

Nytt av året er at utstillingen slettes ikke begrenser seg til historiske bilder. Fra å ha vært en ren fotoutstilling, stiller historielaget nemlig også ut gamle gjenstander og mange av disse er etter sigende rene klenodier.

Det blir selvsagt også en egen avdeling med VIF-bilder og effekter.

– Og her lurer det en overraskelse som man sjelden får tilgang til, forteller Knut Roar Westbye fra historielaget i en pressemelding, som kan love blant annet slektsforskning, Vålerenga-kalender, postkort, Dvder, kaffe og nystekte vafler i kioskutsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere