RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøkkenet vil bestå på Kantarellen


Byrådet har snudd i saken og går likevel ikke inn for å samle all matproduksjon til bydelens sykehjem. Dermed består kjøkkenet på Kantarellen.
Byrådet har snudd i saken og går likevel ikke inn for å samle all matproduksjon til bydelens sykehjem. Dermed består kjøkkenet på Kantarellen. Foto: ARKIVFOTO
Kjøkkenet på Kantarellen blir ikke nedlagt slik Nordstrands Blad kunne fortelle for noen uker siden.

MORTENSRUD: Byrådet har snudd i saken om ytterligere å samle matproduksjonen til byens sykehjem.

– Det er all grunn til å juble over at vårt lokale initiativ har gitt resultater, sier Liv Jorunn Eriksen (SV) som sammen med Hanne Hodnebrug (KrF) tok saken opp og fikk enstemmig tilslutning i BU på Søndre Nordstrand.

– Men jeg har tenkt en del på det med matombringing til hjemmeboende, sier Eriksen .

– Jeg tror det er helt nød-vendig at kjøkkenet på Kanta-rellen får fortsette og får organisere matombringing til de i Søndre Nordstrand som trenger denne maten hjem til seg.

Forslaget fra administrasjonen om å endre rutinene til at hjemme-tjenesten skulle få ansvaret for å handle mat og lage mat hjemme hos brukeren, tror jeg ikke vil la seg gjennomføre.

Jeg forstår ikke hvordan bydelen med de økonomiske rammene og det minimum antall ansatte i hjemmetjenesten, ville kunne ha gjennomført en slik praksis. Bydelen har jo i to runder blitt pålagt å kutte stillinger, og det har hjemme-tjenesten fått merke.

Jeg forstår ikke at det ligger besparing verken i tid, person-ale eller penger ved at hjemme-tjeneste handler og lager mat i tillegg til andre oppgaver, når ansatte blir færre og tjenestetilbud innskrenkes.

Liv Jorunn Eriksen sier avslutningsvis at det bare vil være «Fjordland» som vil tjene på ny ordning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere