RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøkkenfliser for fred

Elever ved Nordberg skole laget utstilling av kjøkkenfliser til ære for Muhammad Yunus. Forrige uke fikk de egen vernissage på Nobels fredssenter.

Sentrum: Jeg laget en sommerfugl, den er et symbol på fred, sier 9. klassingen Thea Heine fra Nordberg skole.
Sammen med Daniel Rystad representerte hun skolens utstilling, der hele 9. klasse har tegnet på hver sin kjøkkenflis.
Vi fikk oppgitt tre ord; Fred, krig og menneskekroppen, og så skulle vi tegne det vi tenkte på, sier Thea Heine.
Det ferdige kunstverket henger nå på en utstilling på Nobels fredssenter i forbindelse med utdelingen av fredsprisen sist søndag. Sammen med elever fra åtte andre skoler har de bidratt til Osloskolenes fredsprisutstilling.

Vernissage


Da utstillingen åpnet fikk elevene en ekte vernissage på kjøpet. Som seg hør og bør ble det servert både vått og tørt, men denne gangen var champagne og kanapeer byttet ut med boller og brus. En fornøyd direktør Bente Erichsen, kunne konstatere at utstillingen var både imponerende og aktuell.
Dere har vært kjempeflinke og jeg er forferdelig stolt over å ha denne utstillingen. At dere er så opptatt av fredssaker, er utrolig flott, sa hun til elevene.

Høres bra ut


Også FN var representert på åpningen, med ingen ringere enn FN-filuren. En orange figur, som etter sigende jobber for selveste Kofi Annan, og som, etter å ha ærklært utstillingen for åpnet, ga elevene en liten leksjon i fattigdom, utvikling og FNs tusenårsmål.
Elevene viste stor innsikt i både fattigdomsproblematikk og om fredsprisvinneren, og Thea og Daniel fra Nordberg synes det var en verdig vinner som fikk årets pris.
Jeg vet ikke så veldig mye om ham, men det høres jo ganske bra ut det han gjør, sier Daniel.
Osloskolenes Fredsprisutstilling varer fram til 14. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere