RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ISEN REDDET: Spillerne får nå en garanti for at isen blir permanent i vintersesongen de neste årene.
ISEN REDDET: Spillerne får nå en garanti for at isen blir permanent i vintersesongen de neste årene. Foto: Arkivfoto

Kjøleanlegget på Ullernbanen blir fredet

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) går inn for at iskjøleanlegget blir stående.

RÅDHUSET: Ullern idrettsforening har med uro mottatt vedtaket fra Plan- og bygningsetaten om at etaten ikke vil godkjenne dispensasjonssøknaden for iskjøleanlegget på Ullernbanen. Anlegget er oppført uten at det er søkt oppført på regulert friområde.

Tas til følge

– Vi foreslår nå at anlegget får bli stående og at klagen på avslaget på dispensasjonssøknaden blir tatt til følge. Byrådets forslag går nå til behandling i byutviklingskomiteen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

Selskapet som hadde ansvaret for søkeprosessen knyttet til kunstisanlegget, gikk under byggeprosessen konkurs. I etterkant viste det seg at det ikke var søkt om oppføring av iskjøleanlegget som var prosjektert.

Stiftelsen Sletta som skulle drifte kunstisanlegget hadde av ulike grunner ikke midler til å fullføre iskjøleanlegget og hadde heller ikke midler til å drifte anlegget videre. Siden har Oslo kommune fullført kjøleanlegget med støyskjerming og støyvoller og tatt over driftsansvaret.

Les også: Risikerer å måtte fjerne iskjøleanlegget

Hallprosjektet

– Vi foreslår altså at det blir innvilget dispensasjon og at den gis på ubestemt tid, slik at man får den ro som trengs for å holde driften oppe, sier Røsland.

På sikt er iskjøleanlegget tenkt å bli en integrert del av det et flerbrukshall-prosjekt som Ullern IF har skissert. Byrådet har så langt ikke foreslått bevilgninger til forprosjektering av hall, selv om Røsland i 2011 lovet at det skulle komme to millioner til prosjektering.

Les også: Ap vil hindre stopp av kunstis

Røsland viser til usikkerheten som ble skapt rundt kunstisbanen, hvor kommunen til slutt måtte ta over fullføring og driftsansvar.

– Vi har tidligere bevilget mye penger til Ullernbanen. I neste planperiode vil det bli bevilget 100 nye millioner kroner hvert år til idrettsanlegg. Det vil si at gjennom 2015 kan det bli nye muligheter, sier Røsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere