RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjølig vandring i Oslos historie


Operahuset i Bjørvika er første post på programmet.
Operahuset i Bjørvika er første post på programmet.
På en halvtime gikk ferden 800 år tilbake i tid, fra det hypermoderne operahuset i Bjørvika, til restene av bispeborgens kjeller under Oslo Ladegård i Gamlebyen.

SENTRUM: Fra 2. januar til 31. mars, arrangerer Oslo Guidebureau omvisninger i Oslo med guide. Det er forskjellige program hver dag, alle mandager denne perioden kalles omvisningen; Winter walk: Fra middelalder til fremtidig fjordby.

Populært tilbud

På tross av navnet, gjør vi omvisningen i motsatt rekkefølge, siden utgangspunktet er Trafikanten. Vi går fra det nye operahuset i Bjørvika, via Ladegården i Gamlebyen og ender omvisningen på toppen av Oslo Plaza, sier Ann-Katrin Olsen.

Hun er opprinnelig ansatt ved Oslo Ladegård, som samarbeider med Oslo Guidebureau om omvisningene.

Tilbudet er ganske populært. Sist gang var vi 16, gangen før der 18. Vi er litt få i dag, men det skyldes vel at ikke fullt så mange besøker Oslo i påsken, forteller Olsen.

Fra Australia til Bjørvika

Besøkende turister fra England, Tyskland og Australia har meldt seg på denne kjølige mandagen i mars. Mesteparten av den nesten to timer lange omvisningen er utendørs, godt fottøy og varmt tøy er en fordel.

Jeg vet egentlig ingenting om Oslo og Norge, bortsett fra vikinger, fjorder og fjell. Nå vet jeg litt mer, sier Sandra Plumb (27) fra Perth i Australia.

** Se bildegalleri for bilder fra vandringen **

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere