*Nettavisen* Nyheter.

Kjøkkenet på Kantarellen legges trolig ned

Ved årsskiftet ble det sendt varsel om stopp i leveringen av mat til hjemmeboende fra Kantarellen. Nå skal hele kjøkkenet nedlegges.

Mortensrud: Det som begynte som rykter om nedleggelse, ble til bekreftelse på siste møte i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand.

Bydelsdirektør Jan Hagen kunne etter konferranse med sykehjemsetaten bekrefte at det arbeides mot at Kantarellen-kjøkkenet skal nedlegges og all matproduksjon sentraliseres til to storkjøkkener - på Solvang sykehjem på Teisen og i Silurveien på Ullern.

Dermed var det klart for lokale reaksjoner. Hanne Hodnebrug (KrF) og Liv Jorunn Eriksen (SV) hadde lagt grunnlaget for bydelens uttalelse i saken, og den konkludere kort og godt med at Søndre Nordstrand BU henstiller til Byråd for eldre og sosiale tjenester fortsatt å beholde driftskjøkkenet på Kantarellen slik at det kan produserer maten til sine beboere.

Også for halvannet år siden var det snakk om å sentralisere produksjon av sykehjemsmaten, men da satte byråd Sylvi Listhaug ned foten og sa at de sykehjem som har kjøkken og ønsker lokal matlaging, skulle få fortsette med det.

Kantarellen er et av de nyeste sykehjem i Oslo og har mange ganger blitt vist frem som et mønstersted når Oslo skulle skryte.

Og kjøkkenet har ikke vært noe dårligere enn resten av huset.

– Det er sykehjemsetaten som har ansvar for sykehjemmene, men vi har tilsynsoppgaven, og når vi ser noe som vi mener ikke er bra, skal vi si fra, sa Liv Jorunn Eriksen i BU og mente at å få langreist mat blir en klart dårligere tjeneste til beboerne og brukerne der.

– Vi har vel ikke forutsetning for å vurdere kvaliteten på maten enten den lages på et storkjøkken eller lokalt, sa Teddy Kjendlie, gruppeleder for Høyre i bydelen, – men vi må opprettholde vårt tidligere vedtak i denne saken og må stå på at vi vil ha drift av kjøkkenet på Kantarellen.

Trond Hjelmerud (Frp) som var sterkt medvirkende og engasjert da Kantarellen ble bygget, understreket hvor flott hele dette huset er, og at det ikke må forringes ved å nedlegge den lokale kjøkkendriften.

Så får vi se da om Sylvi Listhaug, som for tiden har permisjon, sender en melding til sin vikar og forteller hva hun sa for halvannet år siden.

For det er altså i Rådhuset bestemmelsen blir gjort - ikke i bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.