Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp en halvpart, lei den andre

Da Christina Mjellem ikke fikk solgt boligen sin etter tre visningsrunder, måtte hun tenke nytt. Nå tar boligeieren i bruk svært utradisjonelle metoder.

TORSHOV: Denne leiligheten burde vært et sikkert salg, men det har nesten ikke kommet folk på visning. Sist visningshelg kom det ingen i det hele tatt. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, sier Christina Mjellem.

Hun er for øyeblikket eier av en loftsleilighet, selveier, over to etasjer i Vogtsgate på Torshov, og opplever at det er vanskelige tider å skulle selge på.

Tok saken i egne hender

Mjellem tok derfor en telefon til megleren sin og fikk ham til å legge ut et ganske så utradisjonelt kjøpsalternativ på Finn sine eiendomssider:

"Kjøp halve leiligheten for 1.6 millioner nå. Lei selgers halvpart for 7 500 per måned. Spar cirka kroner 5 000 i månedlige utgifter. Kjøp selgers halvpart til fast pris om to til tre år. Månedlige utgifter ved et lån på 1.6 millioner vil være cirka kroner 12 500, hvor av kroner 9 000 er renter ved rentesats på 6,75."

Tenkte kreativt

Også muligheten for innbytte av en mindre leilighet med tilsvarende standard som delbetaling, er Mjellem villig til å vurdere.

Jeg måtte tenke kreativt på hvordan jeg skulle møte markedet som det er nå. Folk får ikke lån fordi bankene ikke tør å låne ut. Ikke får man mellomfinansiering heller. På denne måten kan interesserte få lenger tid på seg til å betale hele summen og til å skaffe seg videre lånefinansiering, sier Mjellem som kan fortelle at hun allerede har gått ned 160 000 kroner i prisantydning fra verditakst.

Det kan jo være noen som sitter der ute som gjerne vil kjøpe, men ikke får lån. Det er litt skummelt dette her, for man vet jo ikke hvordan folk reagerer. Men jeg ville heller velge en kreativ løsning framfor å sitte her og vente, selv om jeg kanskje kunne fått en bedre pris igjen over nyttår, fortsetter hun.

Skremmes av media

Mjellems megler, Erik Danielsen i Aktiv Eiendomsmegling, kan fortelle at han aldri tidligere har vært borte i denne måten å selge en leilighet på. Danielsen er også overrasket over at det ikke har kommet inn noen bud hittil.

Det skal jo bare en forside i tabloidene til for at folk blir skremt fra å kjøpe, men denne leiligheten hadde jeg trodd ville gå fortere. Nå har selger vist seg veldig fleksibel, så det blir spennende å se hva som skjer, sier han.Christina Mjellem

Reklame

Husker du disse to idiotene?