*Nettavisen* Nyheter.

Kjøper nye T-banevogner - men ingen frekvensøkning i år

Men ikke flere avganger.

I innstillingen til bystyret 30. januar, legges det ikke opp til 7,5 minuttersrute på grorudbanen før i 2010.

GRORUDDALEN: En økning i antall avganger på grorudbanen vil altså tidligst komme i 2010.

Senest i går insisterte Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift på at det eneste som manglet for at ruteøkningen kan gjennomføres som planlagt er at kontrakten enda ikke er undertegnet.

Det er ingen hindre. Men kontrakten er enda ikke undertegnet. Vi håper det skjer så snart som mulig, sa Rydmark til lokalavisen.no da.

Enstemmig

Byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre (Frp), hevder på sin side at det er den forsinkede Oslopakke 3, og ikke minst kostnader i forbindelse med tagging, som fører til utsettelse av frekvensøkningen på grorudbanen.

Hvis de sluttet med å male på vognene våre, kunne vi ha fremskyndet det, sa Myhre i går.

Samferdsels- og miljøkomiteen støttet enstemmig intensjonen i byrådssaken, som vil gjøre det mulig å øke frekvensen på Grorudbanen og Furusetbanen til 7,5 minuttersrute fra 2010, samt at Ringbanen kan kjøres med 6-vognerstog.

45 nye vogner

Bystyret behandler også byrådets sak om anskaffelse av 45 nye T-banevogner, og tilretteleggelse for kjøp av ytterligere vogner i framtida.

Et vedtak om å kjøpe 45 T-banevogner til vil sikre at produksjonen av slike vogner fortsetter, slik at Oslo får opsjoner på å kjøpe flere senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag