Kjøpmann Mehmet gir bort hele juleoverskuddet

Jan Schøyen (f.v.) fra Veien UT, Katrine fra Veien Ut, butikksjef på Majorstuen, Mehmet Tekinöz og Vidar Riseth fra Rema 1000 samarbeider om butikkdrift i desember. Tekinöz gir hele overskuddet til Veien Ut.

Jan Schøyen (f.v.) fra Veien UT, Katrine fra Veien Ut, butikksjef på Majorstuen, Mehmet Tekinöz og Vidar Riseth fra Rema 1000 samarbeider om butikkdrift i desember. Tekinöz gir hele overskuddet til Veien Ut. Foto: Rema 1000

- Det er for å takke kundene mine, sier han.

08.12.14 10:42

MAJORSTUEN: - Butikken er ikke min i desember. Da er det Veien Ut som eier butikken, jeg bare drifter den for dem, sier kjøpmann i Rema 1000 Mehmet Tekinöz.

Det er to år siden han tok over Rema 1000-butikken på Majorstuen. Siden det har både kundemassen og omsetningen økt, og nå er dette den Rema 1000-butikken som er best besøkt i Oslo.

Takker kundene
Det er Tekinöz så glad for at han allerede i sommer bestemte seg for å gi bort en helt spesiell julegave.

- Veien Ut får hele fortjenesten min i desember. Når vi har fått så mye nye kunder og gjør det så bra, så synes jeg at vi måtte gi noe tilbake til samfunnet, sier han, og legger til at gaven også er til kundene.

- Dette er en takk til alle mine kunder. Jeg må gjøre en gjengjeld til dem, sier Tekinöz.

Les også: Johanna trodde julen var ødelagt - så kom hjelpen strømmende på fra hele landet

Garanterer 100.000
Desember er den måneden det handles aller mest i dagligvarebutikkene. Likevel er ikke kjøpmennene garantert store inntekter, fordi det ofte er priskriger mellom de ulike butikkene.

- Så langt i desember ligger vi ti prosent over fjoråret, men det kan forandre seg hvis det blir priskrig. Derfor har jeg sagt til Veien Ut at jeg garanterer for 100.000 kroner. Men jeg tror det er en lav sum, jeg tror vi skal klare i alle fall dobbelt så mye, sier Tekinöz.

Jan Schøyen (f.v.) fra Veien UT, Katrine fra Veien Ut, butikksjef på Majorstuen, Mehmet Tekinöz og Vidar Riseth fra Rema 1000 samarbeider om butikkdrift i desember. Tekinöz gir hele overskuddet til Veien Ut. Foto: Rema 1000


- Klarte ikke å holde tårene tilbake
Veien Ut er en stiftelse som jobber for å hjelpe rusavhengige til å leve et varig rusfritt liv. Stiftelsen er livssynsnøytral, og jobber i følge dem selv med naturens positive effekt, sammen med profesjonelle terapeuter, for å løfte mennesker ut av rusen.

Tekinöz fikk hjelp fra Vidar Riseth - tidligere landslagsspiller i fotball, og nå sponsorsjef i Rema 1000 - til å gå gjennom en rekke kandidater han kunne gi penger til, før han landet på Veien Ut.

Butikksjefen ble møtt med jubel - og en og annen tåre - da han fortalte personalet om planen, som han har holdt hemmelig siden i sommer.

- Vi hadde personalmøte for to uker siden, da hadde jeg holdt det hemmelig at jeg har jobbet med dette siden sommeren. Men det ble jubel rundt bordet, og noen av de ansatte begynte å gråte. Da kunne ikke jeg holde meg heller, jeg klarte ikke å holde tårene tilbake, forteller Tekinöz.

Les også: 100 grunner til å elske Oslo

Håper på smitteeffekt
- Men hva tjener du på dette?

- Jeg tjener ikke et eneste øre på dette, jeg har ingen økonomisk inntjening i det hele tatt i desember. Men for å si det rett ut, så skjer det så mye dritt rundt omkring oss, så jeg vil vise at det finnes mange gode mennesker - også i dagligvarebransjen, sier han, og legger til:

- Alltid når det skjer noe negativt i vår bransje, så kommer nyheten veldig fort ut. Nå håper jeg at vi kan henge oss litt opp i de gode nyhetene også.

Nå oppfordrer han både kollegaer og konkurrenter til å gjøre liknende tiltak som han.

- Jeg håper det blir litt smittsomt. Kanskje vi klarer å få med oss mange flere neste år. Jeg tenker jo at beløpet ikke har noe å si, det handler om at man gjør noe for nærmiljøet sitt, eller andre som trenger det, sier Tekinöz.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.