Kjørte i 160 km/t i 90-sonen uten førerkort

En mann krasjet tirsdag kveld inn i en politibil. Den antatt bevæpnede mannen la senere på sprang. FOTO: Frank H. Evensen

En mann krasjet tirsdag kveld inn i en politibil. Den antatt bevæpnede mannen la senere på sprang. FOTO: Frank H. Evensen

En riktig så vågal mann i 30-årene fra Oslo ble natt til onsdag fratatt motorsykkelen sin på Kolbotn i Oppegård.

Sofiemyr: Han hadde kun timer før fått avskiltet sykkelen da han ble stoppet på E6 i Ås, med en snittfart på 160 km/t i 90-sonen. Mannen kjørte uten gyldig førerkort, og hadde ikke betalt års- og omregistreringsavgiften på motorsykkelen. Sykkelen ble derfor avskiltet av politiet.Da han senere samme kveld ble stanset i Tverrveien på den uregistrerte motorsykkelen ble følgene større for mannen.
– Disse forholdene samlet, gjorde til at vi i natt valgte å ta beslag av motorsykkelen for vurdering inndragning, opplyser operasjonsleder ved Follo politidistrikt, Kari Jenny Monsen.

Fartsovertredelsen på E6 i seg selv er høyere enn det som gir høyeste bøtesats i Norge. Normalt vil politiet i slike fartsovertredelser ta ut til tiltale med påstand om betinget fengselsstraff. Han anmeldes også for å ha kjørt uten gyldig førerkort og med uregistrert motorsykkel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.