*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte i fylla – tilkalte politiet da han krasjet

  Foto: Illustrasjonsfoto

En fyllekjører som selv varslet politiet, en mann som mistet alt han eide i teltbrann og en hjelmløs mopedist som inviterte politiet hjem hvor han oppbevarte narkotika. Dette og mer i et utdrag fra politiloggen.

Syklist påkjørt av bil

KASTELLET: Klokken 11.34 fredag fikk politiet melding om et en 67 år gammel kvinne på sykkel var påkjørt av en bil i Ekebergveien. Bilen skulle svinge av til venstre og traff syklisten som gikk i bakken og fikk bruddskader i armen.

Stjal fra Norway cup

EKEBERG: Kvart på tre fredag ettermiddag stanset politiet to rumenske borgere på 17 og 49 år på Ekebergsletta. Den ene var iført en dommerjakke fra Norway cup og den andre bar på en ryggsekk som inneholdt et kamera og en mobiltelefon. Politiet fikk raskt bekreftet at dommerjakken var stjålet og de to rumenerne ble kjørt i arresten.

11-åring påkjørt i gangfelt

EKEBERG: Fredag klokken 15.18 fikk politiet melding om at en 11 år gammel gutt var påkjørt i et gangfelt på Ekebergsletta. Bilen som kjørte på gutten skulle tømme søppel i forbindelse med Norway Cup. Gutten hadde mulige brudd og en kul i hode og ble kjørt til Legevakten sammen med sin far for sjekk.

Stakk fra politiet før han inviterte dem hjem

HOLMLIA: Klokken 16.14 fredag observerte en politipatrulje en mopedist uten hjelm ved Lusetjern skole. Da de forsøkte å stanse mopedisten stakk han av. Politiet fikk likevel stanset den hjelmløse føreren etter kort tid. Mannen kunne ikke fremvise gyldig førerkort, men hevdet at dette lå hjemme. Han inviterte politiet med hjem for å vise fram dette. Da politiet og mannen kom til bopelen stakken annen mann av og politiet ante ugler i mosen. Ved sjekk av leiligheten ble det funnet en mindre mengde narkotika. Dermed ble den 23 år gamle mannen og den andre mannen som forsøkte å stikke fra leiligheten pågrepet og kjørt i arresten.

Bil i brann

ULSRUD: Like etter midnatt til lørdag fikk politiet melding om at en bil sto i bran i Østmarkveien. Da de kom til stedet viste det seg at det brant i en gammel Mercedes som sto i grøfta. Brannen ble raskt slukket. To mørkkledde personer ble observert på stedet, det ble gjort forsøk på å finne disse, men uten resultat.

Stjal krystallysestake og pyntebjelle

KASTELLET: Klokken 02.06 natt til lørdag ringte en person fra Kastellveien og fortalte at det hadde vært tyver på ferde. Melderen hadde våknet av at det raslet i persiennene og fant raskt ut at en krystallysestake og en pyntebjelle var stjålet. Tyven forsvant fra stedet.

Innbrudd hos skredder’n

BRYN: Halv fire natt til lørdag fikk politiet melding om innbrudd hos bedriften Taylor Trade i Fyrstikkbakken. En vekter på stedet konstaterte innbrudd gjennom et vindu i tredje etasje. Vekteren sikret bygget og politiet gjennomførte åstedsundersøkelser mandag.

Kjørte i fylla – ringte politiet da han krasjet

ABILDSØ: Kvart på ni lørdag morgen ringte en mann til politiet og forklarte på gebrokkent norsk at han hadde kollidert i autovernet på E6 ved Abildsø. Da patruljen kom til stedet fant de 50 meter ødelagt autovern, en kollisjonsskadd bil med tre punkterte hjul og en nokså full 24 år gammel mann fra Litauen. Mannen ble pågrepet og kjørt i arresten, men bilen ble tauet bort.

Uten gyldig førerkort

ABILDSØ: Klokken 11.38 lørdag stanset politiet en bil på inngående E6 ved Abildsø. Den 32 år gamle mannen som kjørte bilen hadde ikke gyldig førerkort og er anmeldt for det. En kjenning av mannen hentet bilen.

Kjenning kjørte med rus

SKULLERUD: En 48 år gammel kjenning av politiet ble stanset mens han kjørte bil i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud lørdag klokken 16.47. Mannen hadde ikke førerkort og var i tillegg ruset. Han ble pågrepet og kjørt i arresten for utvidet prøve.

Stjal mobiltelefon

EKEBERG: En kvinne ringte klokken 20.05 lørdag til politiet for å berette at tre menn i en utenlandskregistrert sort BMW hadde stjålet mobiltelefonen hennes. Det hele skjedde på Ekeberg ved campingen. De tre karene stakk fra stedet og politiet rykket ikke ut. Kvinnen har anmeldt forholdet i etterkant.

Knuste bilruter

BERGKRYSTALLEN: Like etter klokken ett natt til søndag fikk politiet melding om at en mann som rev løs en motorvarmerboks og knuste ruter på en bil på Bergkrystallen. Det er mulig en annen mann var med på skadeverket da det også ble funnet ferske tagginger på en bil på stedet. Mannen som knuste rutene skal ha vært iført sorte bukser og en jakke med grå hette. Vi har en del opplysninger i saken som vi går videre med, forteller Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Mistet alt i telbrann

LJABRU: EN mann mistet alle sine eiendeler etter at det begynte å brenne i ”huset” hans i Ljabrubakken. Mannens er uten fast bopel og skal i en tid ha bodd i telt i Ljabrubakken. Brannen oppsto ved at teltet kom for nært bålet til mannen. Brannvesenet fikk slukket brannen. Mannen kan nå vente seg en bor for uforsiktig omgang med ild.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.