*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte i trikkesporet mot Sjømannsskolen – igjen

Det må være noe tiltrekkende ved skinnegangen fra Gamlebyen og opp mot Sjømannsskolen. Natt til torsdag tok en bilfører feil «fil» igjen.

EKEBERG: Litt over klokken 4 natt til torsdag fikk politiet melding om at det sto en bil i skinnegangen langs Kongsveien nedenfor Sjømannsskolen.

LES OGSÅ: Mann kjørte en halv kilometer i trikkesporet

Da første patrulje kom til stedet, kunne de konstatere at en bil sto fast parkert, men fant ingen fører. Etter en stund ble en eldre mann funnet i nærheten.

Del

Han var tilsynelatende uskadd, men i og med han var 79 år, ble han tatt med til Legevakten for sjekk.

Hvorfor den gamle sjåføren, som forøvrig var fra Hadeland, hadde valgt denne kjøreruten på sin byferd opp mot Ekeberg, kunne han ikke gi noen god forklaring på.

Det nærmeste han kom var at han hadde bommet på veien.

Oslo-trikkens sporspesialister sjekket skinnegangen før morgentrafikken kunne settes igang.

Nå er det langt fra første gang noen har tatt feil på dette stedet. For bare noen uker siden skjedde akkurat det samme. Kanskje det vil være en idé å få en bom her som bare trikkeførere kan åpne?

LES OGSÅ: Ung student tjente 67.000 på trikketur

Bil i skinnegangen var vel den mest kuriose sak i Manglerud-politiets logg for de siste dager. Men det står også om andre saker:

Brukte stige

Tirsdag morgen kom det melding om at en mann var i ferd med å ta seg opp en stige til 2. etasje av et hus i Nedslagsveien på Oppsal.

Da politiet kom til stedet, fant de en mann de kunne knytte til hendelsen. Han påsto han hadde tilknytning til huset som er under full oppussing. Han sa han var bror til den opprinnelige eier og bare skulle inn og hente noe.

Snekkere som holdt på med arbeider i huset, antydet at mannen kanskje burde brukt en annen måte å komme inn på. Da hadde han i alle fall ikke vekket slik oppmerksomhet.

Kjørte i midtdeler

Tirsdag formiddag kjørte en bil i midtdeler på Mosseveien ved Sjursøya. Det ble ingen personskader, men store ødeleggelser på bilen.

Det var ingen bremsespor på stedet. Sjåføren ble ikke fratatt førerkort for hendelsen.

Uten førerkort

Tirsdag kveld stoppet en politipatrulje en bil i Munkerudkleiva. Sjåføren, som forøvrig var en kjenning av politiet, hadde ikke førerkort, og ble derfor anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Eier ble også anmeldt for å ha latt en person uten nødvendig dokumentasjon kjøre bilen. Og kjøretøyet ble avskiltet.

Betalte med falsk 500-lapp

Sent tirsdag kveld kom det melding fra Rimi-butikken i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud om at en kunde hadde betalt med noe de mente måtte være en falsk 500-lapp.

Politiet som kom til stedet kunne bekrefte at seddelen var falsk. Kunden var en 27 år gammel kvinne fra Bulgaria. Hun måtte ta med seg politiet hjem til seg for å få sjekket identitet.

Tok fyr i teppe

Tidlig onsdag morgen kom det brannmelding fra et rekkehus i Bølersletta.

Det viste seg at dette hadde tatt fyr i et teppe ute på en veranda. Det ble forklart at det hadde kommet noen glør på teppet kvelden før, og at teppet derfor var lagt ut på verandaen. Der hadde glørne ligget og godgjort seg før det tok fyr i teppet.

Det ble mye røyk, men ingen skader på huset og heller ikke på personer.

Da politiet var der, kom de over en etterlyst person. Vedkommende ble tatt med til arresten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.