*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte med isruter

  Foto: Illustrasjonsfoto – ikke identisk med bilen som omtales i saken

Når hele bilen er dekket med is – også rutene – er det smart å ikke kjøre.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Så langt tenkte ikke en 28 år gammel mann fredag morgen. Rett utenfor Manglerud politistasjon ble han stoppet.

Politipatruljen betegner mannens utsyn som «null sikt». At han i det hele tatt klarte å se og ikke kjøre på noen eller ut av veien, var nesten godt gjort.

Men han stoppet i alle fall for politiet.

Den ulovlige ferden endte med anmeldelse og inndragning av førerkortet.

Politiet kan på denne tiden av året ikke få advart nok mot kjøring med isete ruter. Det skal både være sikt til begge sidene og frontrute som er ren minst innenfor det feltet som vinduspusserne tar.


Andre saker i helgen fra Manglerud-politiets logg:

Alarm

HOLMLIA: En time inn i lørdagsnatten gikk alarmen i Meny-butikken på Holmlia. Det ble ikke funnet tegn til brudd og heller ikke spor som viste at noen hadde vært inne.

Konklusjonen må derfor være teknisk feil.

Bare materielle skader

ØSTENSJØ: To biler smalt tidlig lørdag formiddag i hverandre i rundkjøringen nedenfor Østensjø skole. Det ble bare materielle skader. Den ene parten var borte da politiet kom til stedet, men det viste seg bare var for å kjøre hjem og hente skademeldingssskjema.

Innbrudd på Grønmo

GRØNMO: Lørdag kveld ble det meldt om at noen hadde tatt seg inn på gjenbruksstasjonen på Grønmo. Det var sett både personer og en bil.

Politiet stoppet etter hvert en bil med to personer, men denne kunne ikke knyttes til Grønmo. Føreren hadde imidlertid ikke førerkort, og ble anmeldt for det.

Politiet gikk et spor, men dette endte ved Brenna.

Listet ut vindu

ØSTENSJØ: Natt til søndag ble det meldt om innbrudd i en bolig i Låveveien på Østensjø. Et vindu var listet ut, og tyven(e) hadde fått med seg to dataer.

Innbrudd på senteret

MORTENSRUD: Klokken o2.27 natt til søndag gikk innbruddsalarmen hos Narvesen på Mortensrud senter. Tyven(e) fikk med seg diverse varer før vekter og politi kom til stsdet.

Politiet er svært interessert i eventuelle observasjoner i senter-/stasjonsområdet søndagsnatten mellom klokken 02 og 02.30. Det gjelder både personer og kjøretøy.

Var beruset og lettkledd

LJAN: Litt over klokken 05 natt til søndag kom det melding om en godt beruset og lettkledd ung mann som virret rundt i Furumoen på Ljan. Han hadde ringt på dører og bedt om å få overnatte.

Politiet fant gutten, en 22 år gammel meget kald mann. Han fikk «politi-taxi» hjem til Uelandsgaten.

Tok bensintom biltyv

LILLESTRØM/ENEBAKK: Søndag morgen meldte politiet på Romerike om en biltyv som hadde kjørt fra Lillestrøm. Han ble observert i Manglerud politidistrikt på vei sørover. Etter en stund ble han sett stående på en Uno-X- stasjon i Enebakk. Da var bilen han hadde stjålet tom for bensin. Gutten på 17 år var fra Romerike.

Kom seg inn gjennom kjellervindu

RYEN: Søndag ettermiddag ble det meldt om innbrudd i en bolig i Svartdalsveien på Ryen. Tyven hadde kommet seg inn gjennom et kjellervindu. Eier hadde vært borte noen dager så det var uklart når inbruddet hadde vært.

Kjørte ut med stjålet bil

LAMBERTSETER: To personer ble klokken o6.29 søndag morgen tatt for biltyveri.

Bilfører undro seg å stoppe for kontroll i Lambertseterveien. Ferden ble kort. Ved Feltspatveien kjørte den seg fast, og en mann på 42 (fører) og en 20 år gammel kvinne ble pågrepet.

Det viste seg at de to hadde stjålet bilen like før de ble tatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.