RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøp Heidenreich


Andreas Behring (SV)
Andreas Behring (SV)
Den omstridte Heidenreichtomta kan bli kommunalt eie. Nå ønsker SV å presse byrådet til å kjøpe tomta.

VOLDSLØKKA: Historien til denne tomta er jo bare trist, sier Andreas Behring (SV) og ser mot lageret som i dag står som en barriere midt på Voldsløkka.

Kan bli offentlig eie

Heidenreichtomta er per i dag i privat eie, og var et av stridstemaene da bystyret i fjor høst vedtok arealplanen for Voldsløkka. Den gangen gikk flertallet inn for å ikke kjøpe tomta. SV mente allerede da at det var feil å ikke kjøpe, og hevdet avgjørelsen var et hastevedtak, der man var for opptatt av å få på plass de andre elementene på Voldsløkka.

Nå kan imidlertid saken få en ny vending. I et notat til bystyret sier nå byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H) at tomta likevel kan bli offentlig eie. Bakgrunnen er at det ved utbygging av barnehager, blant annet i Margarinfabrikken blir nødvendig å framskaffe erstatnigsarealer for tapt friområde.

Et av arealene som nå vurderes er nettopp Heidenreichtomta i Uelandsgate 85.

Det virker jo som om byrådet har skjønt at det er noe i dette. Nå må byrådet komme ut av Heidenreicskapet, sier Behring, som mener det er viktig å se helheten i Voldsløkka.

Henger sammen

Voldsløkka henger sammen, og da er det viktig at vi får med Heidenreich også.

Men det vil jo koste en god del penger?

Det koster penger å drive byutvikling, og nå må vi tørre å bygge selv, sier Behring.

Han mener at et alternativ er å se på hele arealplanen på nytt.

Jeg kan tenke meg at vi må se på hele planen igjen. Det er veldig tett her, og jeg tror vi bør se på hva som er lurt. Akkurat nå skjer det ingenting her og jeg mener at grunnarbeidene er for dårlig. De holder rett og slett ikke over tid. Å kjøpe tilbake Heidenreich åpner for å tenke nytt og mer kreativt, sier Behring.

Jeg tror ikke siste ord er sagt i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere