RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøp spill på nett - spar penger


WORLD IN CONFLICT: En av mange spillperler du kan handle langt billigere på nettet enn i butikk.
WORLD IN CONFLICT: En av mange spillperler du kan handle langt billigere på nettet enn i butikk.
Ved å handle PC-spillene dine digitalt på Internett kan du spare gode penger.

GAMER.NO: Det er vanskelig å komme utenom at spill kjøpt over disk fortsatt er en ganske dyr underholdningsform. Vanlig utsalgspris ligger mellom 400 og 600 kroner. De siste årene har det imidlertid vokst fram alternativer for oss spilleglade, ikke minst for oss som spiller mest på PC-en. Stadig flere spillbutikker på nettet baserer seg nemlig på å selge spillene sine digitalt. Digitale kjøp skiller seg fra vanlige butikkjøp ved at du ikke får en fysisk kopi av spillet du kan holde i hånden. Det du betaler for, er dataene du trenger for å kunne kjøre spillet på PC-en din. Etter å ha registrert deg hos butikken du ønsker å handle hos og tastet inn kortdetaljene dine, lastes spillet ned til harddisken din. Ganske snart er du klar til å starte spillopplevelsen, og det uten å ha satt foten utenfor stuedøra.

Bedre utvalg

Denne løsningen har både fordeler og ulemper. På den ene siden sørger den for at du slipper å oppbevare spillboksen noe sted alt du trenger ligger på harddisken. På den annen side er det mange som synes det er noe ekstra med en kopi man kan holde i hånden. En klar fordel er utvalget. Bor du i nærheten av en by, kjenner du kanskje til spillbutikker med omfattende utvalg, men mange er ikke så heldige. De digitale spillbutikkene har gjerne bedre utvalg enn den jevne spillbutikken i nærområdet, og det er også lettere å finne en del eldre klassikere på nettet. Spillbransjen er såpass nyhetsdrevet at mange strålende, eldre spill lett forsvinner fra hyllene, og da er det godt å vite at på nettet finnes det ubegrenset med hylleplass. Enkelte spill finnes dessuten ikke i norske butikker overhodet, men er lett tilgjengelig på nett. Mindre kjente spillstudioer produserer jevnlig interessante spill som mangler PR-apparatet til å nå ut til et større publikum, men på nett står disse side-om-side med storselgerne. Her er det mye interessant å finne for den nysgjerrige.

Mye billigere

En annen stor fordel med å handle digitalt er prisene. Mange av de store digitale spillforretningene er nemlig amerikanskdrevne, og dermed billige. Spillprisene i statene ligger ofte hele 30-40 prosent lavere enn i Norge, og hvis vi i tillegg tar i betraktning dagens lave dollarkurs, kan det fort bli mye penger å spare. For eksempel koster typisk nye fullprisspill for PC 50 dollar på mange av tjenestene (omtrent 270 norske kroner). Dette er langt hyggeligere enn de 4-500 kronene man ellers må forvente å betale. Tilsvarende er eldre spill gjerne priset mellom 55 og 85 kroner, mot de 100 til 150 kronene man kan forvente å betale i norske butikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere