RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper sex-slaver for 50 000

Hübert Dubois er sosiolog, journalist og filmskaper fra Paris. I går viste han frem sine nyeste dokumentarer på Spasibar.

En fullsatt bar var tilstede under foredraget til franskmannen Hübert Dubois i går kveld. Han holdt et 15 minutters foredrag om trafficking og prostitusjon før han viste frem klipp fra sine nyeste dokumentarer.

Den fjerde dokumentaren

- Dette er den fjerde og nyeste dokumentaren jeg har laget. Alle filmene omhandler trafficking og prostitusjon og jeg søker hele tiden etter et konkret svar på om det drives av fri vilje eller tvang, forteller Dubois.

Dubois viste frem noen korte klipp fra den tredje filmen men fokuserte mest på den siste som handlet om historien til en prostituert fra Nigeria.

Grace fra Nigeria

Vi fulgte historien til Grace fra hun var 16 år. Hun vokste opp i fattigdom i et isolert miljø og som mange andre drømte hun om et bedre liv.

Hun arbeidet allerede som prostituert i Nigeria og søkte etter arbeid hos en madame for å reise til vest Europa.

En madame i denne forstand er en tidligere prostituert som har betalt ned gjelden til sin egen madame og som begynner sin egen bedrift ved kjøp og salg av seksuelle tjenester.

Prisen er 50 000 dollar. Dette "låner" madamen til sin nyansatte som skal betales ned i form av prostitusjon.

Menneskehandel

Før Grace`s madame tar henne med ut i arbeid, utfører hun et spirituelt rituale sammen med Grace`s familie for å sikre lojalitet. Hun har nå kjøpt Grace.

- Du kan ikke kjøpe en menneskekropp, den er hellig, forteller Dübois.

Rømmer fra sexslaveriet

Det viser seg at veien ut av prostitusjonen ikke er så lett. Hun har allerede fått falske papirer som sier at hun er 18 år istedet for 16.

Dette gjorde at Grace mistet mye av sin beskyttelse hos det franske systemet, noe madamen bevisst planla for å hindre Grace i å slutte.

Vi fulgte hennes kamp tilbake til livet. Dübois fikk mye ros for sine dokumentarer.

- Utrolig bra fremstillt av situasjonen. Det er den mest helhetlige fremstillingen jeg har sett av denne type dokumentarer, forteller Martine Votvik.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere