RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STENGT: 100 liter vann fosset ut hvert sekund og har ført til store vannskader i åtte etasjer i Sten & Strøm. Det jobbes intenst for å klargjøre kjøpesenteret for åpning.
STENGT: 100 liter vann fosset ut hvert sekund og har ført til store vannskader i åtte etasjer i Sten & Strøm. Det jobbes intenst for å klargjøre kjøpesenteret for åpning. Foto: Alle foto: Øystein Dahl Johansen

Kjøpesenter stengt etter massiv vannlekkasje

Brannvesenet har jobbet i hele natt med å pumpe ut vann fra Steen & Strøm. Det jobbes nå på spreng for å få åpnet igjen.

OSLO: Brannvesenet fikk melding og rykket ut til kjøpesenteret klokken 01.10 i natt.

– Det var en vannlekkasje i sjuende etasje. Vi har hatt ni biler på stedet og pumpet vann og brukt vannsugere. Det var store mengder vann i sjuende og sjette etasje, samt i trappeganger og heissjakter, forteller vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo brann- og redningsetat.

Brannvesenet jobbet på stedet til klokken 8 i morges.

Saken fortsetter under videoen.

100 liter i sekundet

Driftsdirektør Pål Henrik Kristiansen på Sten & Strøm forteller at vannlekkasjen skjedde på grunn av sprekk i et rør som hører til sprinkelanlegget.

– Røret har en dimensjon på 7-8 cm så det kommer ut 100 liter i sekundet. Det tok litt tid å finne skadestedet og få stengt av vannet, dette har ført til at vi har mye vann i bygget, hovedsakelig i sjuende etasje, men det er også skader i underetasjen. I alt åtte etasjer er berørt, forteller Kristiansen.

Vannet sto en halv meter opp på veggen og det er anslått at det har lekket ut mellom 30 og 40 kubikkmeter vann.

Brenner det i lommeboka? Frykt ikke: Her er vår guide til andre steder for luksusshopping i Oslo!

Må trolig tørke en måned

De fleste butikkene har kommet forholdsvis greit fra vannlekkasjen, men det er en del skader i himlinger og på tekniske anlegg. Det er også en del skader på varer, men dette er hovedsakelig i syvende etasje som ble brukt som lager.

Det som kan krype og gå av skadefirma-kapasitet er kalt inn for å redde verdier og bygget. Det jobbes blant annet med vannsugere og avfuktere. Kristiansen tror avfukterne trolig må stå i bygget i en måneds tid for å få det helt tørt igjen.

–Vi har nå holdt et infomøte før de ansatte. Det er en del tekniske anlegg som må opp å gå igjen før vi kan åpne, blant annet sprinkelanlegget som må repareres og fylles opp igjen, men vi har et håp om å åpne klokken 12, sier Kristiansen.

Les også: 

Kjærlighet i Tøyenparken

Har brukt 40.000 kroner på å rydde bæsj fra mennesker

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere