RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manglerud-politiet setter nå spesielt fokus på lommetyver. Vi vil patruljere steder hvor det er mye folk, sier stasjonssjef Gro Smedsrud og advarer mot profesjonelle kjeltringer.
Manglerud-politiet setter nå spesielt fokus på lommetyver. Vi vil patruljere steder hvor det er mye folk, sier stasjonssjef Gro Smedsrud og advarer mot profesjonelle kjeltringer.

Kjøpesentrene er vår Karl Johan

Mange lever nok i den formening at lommetyver har sitt arbeidssted på Karl Johan, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud.

VÅRE BYDELER: Denne uken har Manglerud-politiet begynt sin aksjon mot lommetyver.

Vi har hengt opp plakater på sentrale steder, har stands på kjøpesentrene og vil intensivere patruljeringen på disse, sier stasjonssjefen.

For vi vet jo at lommetyvene slår til der det er mye mennesker, og det er jo for vårt vedkommende på kjøpesentrene. Likeledes på T-banen i rushtiden.

Hvem er de?

Nordstrands Blad har jo skrevet en del om lommetyver. Men hvem er disse menneskene?

Det er folk som opptrer på forskjellige måter. Mange vil sikkert huske vekslemannen som passet på å lure til seg verdier mens han spurte folk om de kunne veksle, sier Gro Smedsrud.

Og vi hadde en sak på Oppsal hvor en kar fulgt etter en eldre dame på Oppsal og fikk stjålet fra vesken hennes mens hun skulle låse seg inn.

Alle kan være lommetyver, men det er grupper som er mer aktive enn andre. Vi har jo etter at grensene har blitt mer åpne hatt mange tilreisende fra øst, og blant disse er det en del profesjonelle kjeltringer.

Sikre seg selv

Men hvordan kan vi gardere oss?

Mitt råd er å være bevisst på at det kan være lommetyver i nærheten. Vi bør tenke som om vi er i Syden. Der er vi jo normalt mer forsiktig. Ikke så at vi hele tiden skal gå og være redd for å bli frastjålet verdisaker. Men lukkede vesker, lommebøker som ikke stikker fristende opp, bruke glidelås i jakker og ha verdier på innerlomma er noen tips som kan være forebyggende leveregler. Likeledes må man jo ikke vise at man har penger på seg - for eksempel når man har vært i minibank eller fått ut penger i forretninger.

Aktivt politi

Vi er inne i en periode hvor vi har erfart at lommetyver er spesielt aktive, og vi vet at det kommer flere utover sommeren, sier Gro Smedsrud.

Og vi må være forberedt på at de ikke bare vil ha Karl Johan som arbeidssted. Derfor har vi i Manglerud-politiet spesielt fokus på de stedene i distriktet vårt hvor vi det er mye folk - nemlig på kjøpesentrene og på T-banen. Vi vil være ut både uniformert og i sivil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere