RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøpmann å lære av

LEDER, NORDSTRAND, 11/6-'09

Ingen i Bydel Nordstrand har vært overrasket over prisdryss til Jacobs på Holtet. Vi er alle enige om at den butikken står i en særstilling i bydelen, i Oslo og i Norge: Men nå får Jacobs følge av en ny forretning i nabolaget. Umar Ali som driver Joker Holtet er kåret til Årets Kjøpmann av bransjens eget fagblad. En enstemmig jury har kåret 23-åringen helt til topps i steinhard konkurranse med kjøpmenn fra hele landet.

Vi tror ikke det er tilfeldig at enda en butikk på Holtet plasserer seg i norgeseliten. Her er det klima for godt kjøpmansskap, her blir ekte kremmerånd, service, vareutvalg og kreativitet satt pris på. Umar Ali er konge innenfor alle disse områdene. Umar Ali har vokst opp i farens nærbutikk på Ulvøya. Han ser ikke på Jokerbutikken som bare en butikk, men som en servicebedrift. Han har starteet ølklubb for kundene sine. Han har startet gründerskole for skoleelever. han kjører ut varer til eldre, barnehager og andre som ikke kommer seg til butikken selv. Avrusningssenteret får gratis brød. Nylig stengte butiken en time fordi de ansatte skulle i begravelse til en kunde. Juryen har lagt merke til alle disse tingene ved denne Jokerbutikken, og mener den unge Ali og hans ansatte utmerker seg i norsk målestokk. At han også tjener gode penger hører selvfølgelig også med når bransjen skal kåre en ener innen handel.

Nordstrands Blad synes det er moro at årets kjøpmann er fra Holtet. Vi synes det er ekstra flott at det er en ung mann med innvandrerbakgrunn som lykkes så godt her. Vi ønsker ham lykke til videre, og håper hans innstilling til forretningsdrift inspirerer mange andre både i egen bransje og i andre bransjer.

I følge bransjebladet har Umar Ali også sans for inkludering. Hørselhemmede Usman Muneer hadde trøbbel med å få seg jobb. Nå jobber han på Joker og gjør så god jobb at Umar Ali en dag troppet opp hjemme hos ham med en diger TV og Playstation. Her handler mye om entusiasme og nærkontakt, enten det er i forhold til ansatte eller kunder eller naboer.

Vi følte stolthet da vi så Umar Ali pryde forsiden i Handelsbladet FK. Lokalpatriotisme er viktig for en lokalavis og Ali får hjertet til å banke!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere